Skip to main content

La Facultat de Medicina es posiciona en primer lloc pel que fa a Contribució al Desenvolupament Regional al Ranking CYD

Graus de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina es posiciona en primer lloc pel que fa a Contribució al Desenvolupament Regional al Ranking CYD

La Facultat de Medicina de la UVic-UCC apareix al primer lloc de tot Espanya pel que fa a Contribució al Desenvolupament Regional al Ranking CYD, que es va fer públic el 16 de maig i que està promogut per la Fundación Conocimiento y Desarrollo. 

Al rànquing general, aquesta fundació ha posat l’atenció en estudis concrets, com és el cas de Medicina, l’àmbit que presenta una taxa de preferència més gran. És a dir, l'àmbit amb més demandants (preinscrits en primera opció) per plaça oferta. Entre el 2015-2016 i el 2022-2023 ha augmentat un 76,2 % la demanda i un 5,1 % les places ofertes, per la qual cosa els sol·licitants per plaça han passat del 7,8 % al 13,1 %. 

La UVic-UCC puja una posició al Ranking CYD 

La UVic-UCC ha guanyat una posició en l’edició 2024 del Ranking CYD. Així doncs, passa a ocupar el 14è lloc del rànquing (empatada amb la UIC), d’un total de 81 centres universitaris estatals, i, per tant, es manté dins el primer quartil de les millors universitats espanyoles. En l'àmbit català, ha mantingut la 8a posició. 

El Ranking CYD es basa en diversos indicadors sobre cinc àmbits: Ensenyament i Aprenentatge, Recerca, Transferència de Coneixement, Orientació Internacional i Contribució al Desenvolupament Regional. 

Millora en Ensenyament i aprenentatge, i es manté en Recerca 

En l’àmbit d’Ensenyament i Aprenentatge és on la UVic-UCC ha millorat més i passa a ocupar la posició 17, pujant 10 posicions respecte a l’edició passada. En tots els indicadors d’aquest àmbit la UVic-UCC ha obtingut bons resultats i destaca, sobretot, la ‘Taxa de rendiment dels màsters’ (que puja dues posicions) i la ‘Taxa de graduació normativa de màsters’ (que en puja una).

Pel que fa a Recerca, es manté en la posició 24, amb bons resultats en ‘Impacte normalitzat de les publicacions’ i ‘Publicacions altament citades’, que han pujat, les ‘Publicacions en accés obert’ i els ‘Postdoctorats’. Cal destacar també la millora en l’indicador de ‘Publicacions per professor’, que ha passat de baix rendiment a rendiment intermedi. L’únic indicador que té un semàfor vermell és el ‘Nombre mitjà de trams de recerca’. 

D’altra banda, en Orientació Internacional la UVic-UCC perd dues posicions i se situa en 16è lloc, mostrant un alt rendiment en 'Titulacions en idioma estranger (màster)’, ‘Mobilitat d’estudiants’, ‘Pràctiques a l’estranger’ i ‘Professorat estranger’. Les ‘Titulacions en idioma estranger’ i ‘Tesis doctorals internacionals’ són els ítems que presenten marge de millora.  

En l’àmbit de la contribució al desenvolupament regional, la UVic-UCC també baixa cinc posicions i ocupa el 26è lloc del rànquing. Destaca el bon rendiment en ‘Publicacions regionals’ i ‘Publicacions amb empreses de la regió’, mentre que ha de millorar pel que fa a ‘Pràctiques en empreses de la regió’. 

Finalment, la Transferència de Coneixement ha retrocedit nou posicions i passa a ocupar el lloc 43è. Tot i tenir molt bons resultats en ‘Publicacions amb empeses’ i ‘Ingressos de Formació Contínua’, té un semàfor vermell en ‘Fons privats’, ‘Patents concedides per professor’, ‘Patents amb empreses’, ‘Ingressos per llicències i ‘Spin-offs’. 

La UVic-UCC va entrar en el Rànquing CYD l’any 2016 ocupant la 49 posició i des de llavors n’ha pujat 35.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Foto de grup dels estudiants de la segona promoció del grau en Medicina

Es graduen 74 estudiants de la segona promoció del grau en Medicina de la UVic-UCC

Un total de 74 estudiants (56 noies i 18 nois) de la segona promoció del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) s’han graduat aquesta tarda en un acte que ha tingut lloc

Graus de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina es posiciona en primer lloc pel que fa a Contribució al Desenvolupament Regional al Ranking CYD

La Facultat de Medicina de la UVic-UCC apareix al primer lloc de tot Espanya pel que fa a Contribució al Desenvolupament Regional al Ranking CYD, que es va fer públic el 16 de maig i que està promogut per la Fundación Conocimiento y Desarrollo. 

Joan Manel Díaz, vicedegà del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC

“L’augment de les places de Medicina en un 15% que va començar aquest curs pot pal·liar en part el dèficit de professionals a llarg termini”

Joan Manuel Díaz és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la UB (1986). Doctor en Medicina i Cirurgia per la UAB (2008 – Morbimortalitat cardiovascular en trasplantament renal). Màster en Direcció d’institucions sanitàries (2014), actualment és professor titular de Medicina, coordinador del cicle clínic i

Estudiants de la Facultat de Medicina. Imatge d'arxiu.

La Comissió d’Igualtat de la FESS es fixa com a objectiu per al pròxim curs guanyar més visibilitat

La Comissió d’Igualtat de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS), constituïda el desembre de 2021 amb l’objectiu d’adaptar el III Pla per a la Igualtat de gènere 2022-2025 de la UVic-UCC a les seves pròpies especificitats, s’ha fixat com a prioritat

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte