Skip to main content

Es graduen 74 estudiants de la segona promoció del grau en Medicina de la UVic-UCC

Foto de grup dels estudiants de la segona promoció del grau en Medicina

Es graduen 74 estudiants de la segona promoció del grau en Medicina de la UVic-UCC

Un total de 74 estudiants (56 noies i 18 nois) de la segona promoció del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) s’han graduat aquesta tarda en un acte que ha tingut lloc al Teatre Kursaal de Manresa. La cerimònia ha estat presidida pel rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños; l’alcalde de Manresa i president de la Fundació Universitària Bages, Marc Aloy; el president de la Fundació Universitària Balmes i alcalde de Vic, Albert Castells; el degà de la Facultat de Medicina, Roberto Elosua; i la vicepresidenta primera del Col·legi de Metges de Barcelona, Elvira Bisbe, entre altres. L’acte ha comptat amb l’assistència d'unes 800 persones entre estudiants, familiars, professorat, i representants de la universitat i de diverses institucions sanitàries. Els estudiants que avui s’han graduat a Manresa, agafant el relleu de la cerimònia de graduació que l’any passat va tenir lloc a l’Atlàntida de Vic, van començar el grau en Medicina el curs 2018-2019.

En l’acte de graduació, el degà de la Facultat de Medicina, Roberto Elosua, ha iniciat les seves paraules recordant que els sis anys de formació de la segona promoció “han sigut un camí llarg, i en alguns moments dur, però amb moltes experiències gratificants” i ha fet dues reflexions. Una, que la formació dels futurs metges i metgesses no acaba aquí, ja que “ara comença la formació continua que heu de fer pel bé dels vostres pacients”. I dues, que no s’ha d’oblidar que “l’essència de la medicina és el servei al pacient”. A continuació i amb una bona dosi d’ironia, Elosua i el vicedegà de la facultat, Joan Manuel Díaz, s’han referit als estudiants de la segona promoció com si analitzessin un cas clínic.

Els padrins de la segona promoció del grau en Medicina, Neus Roca (Unitat Docent Territorial de Vic) i Xavier Pla (Unitat Docent de Manresa), també han dirigit unes paraules als estudiants i han agraït, tant a ells com a les seves respectives famílies, l’esforç que han fet durant els estudis. Els padrins han advertit que a partir d’ara vindran uns anys intensos, amb un examen MIR “que no deixa de ser un pas més dels que ja heu superat” i han animat els futurs metges i metgesses a escollir l’especialitat que més els motivi. També han fet èmfasi en el fet que “aquesta professió gira al voltant del pacient; poseu-vos al lloc del malalt, sigueu ètics i honestos, practiqueu molt i acumuleu molta experiència”.

Tot seguit, s’ha cedit el torn de paraula als delegats de 6è curs de Medicina Júlia Saperas, Carla Faulín, Lubna Sli i Laura Carrascosa, que han fet balanç d’aquests sis anys i han agraït a les famílies i a la facultat tot el suport rebut fins ara, abans d’afirmar: “Avui celebrem que fa sis anys que vam començar un dels viatges més bonics de la nostra vida”.

La part més acadèmica de la cerimònia ha arribat amb el lliurament dels diplomes, a càrrec de Josep Eladi Baños, Roberto Elosua, Joan Manuel Díaz, Xavier Pla i Neus Roca. Per ordre alfabètic i en grups de cinc han anat pujant a l’escenari tots els estudiants per rebre el diploma. Després, tots junts i dirigint-se al públic assistent han recitat el jurament hipocràtic.

Discursos institucionals

La cerimònia també ha inclòs uns parlaments institucionals. Marc Aloy, alcalde de Manresa i president de la Fundació Universitària Bages, fent un símil amb un altre esdeveniment que avui tenia lloc a la ciutat, la 1a Volta Ciclista Femenina a Catalunya, ha dit als estudiants que després d’un esforç molt important ara tocava recollir els fruits. “Sereu nous professionals d’allò que és una prioritat per a totes les persones i el més important, la salut”, ha dit. Aloy ha destacat que la Facultat de Medicina ha estat el resultat d’haver unit esforços entre dues fundacions i també entre les ciutats de Vic i Manresa juntament amb les seves respectives institucions sanitàries.

Elvira Bisbe, vicepresidenta primera del Col·legi de Metges de Barcelona, ha iniciat el seu discurs dient que amb la graduació s’acaba una etapa i en comença una altra plena de reptes i d’il·lusió. “El que importa no és el títol sinó el coneixement que teniu per fer un món millor”, ha dit. Dirigint-se als futurs professionals mèdics, els ha aconsellat que no deixin mai de ser humils i ha destacat la importància de la perseverança, ja que “cada error és una oportunitat per créixer i millorar”. Per acabar ha apuntat que “la medicina és profundament gratificant; estimeu el que feu i això deixarà empremta en els vostres pacients”. En aquest sentit ha afegit: “Pel que us recordarà tothom és per la vostra actitud, no pels vostres coneixements”.

El discurs de cloenda ha anat a càrrec del rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños, que ha manifestat el valor que tenen els actes de graduació abans de fer dues reflexions. La primera sobre “la fal·làcia que avui s’acaba la vostra estada a la Universitat; hi tornareu per continuar formant-vos i potser més d’una vegada”. La segona reflexió ha sigut sobre la realitat del món exterior. “La graduació és l’inici del contacte amb el món real, ingrat, cruel i a vegades dolorós”. El rector ha conclòs les seves paraules afirmant que els nous graduats hauran d’assumir una gran responsabilitat social i que “ara toca l’ofici d’aprendre a fer de metge”.

El discurs del rector ha donat pas al cant Gaudeamus Igitur. Les actuacions musicals que s’han anat intercalant durant tota la cerimònia han anat a càrrec de Giovanni Sergio, Víctor Porta, Elisa Benítez i Magda Borrell. En el transcurs de l’acte també s’han projectat dos vídeos, un titulat La 2a Promoció i un altre sobre els UAlumni.

L’acte, que ha estat conduït com l’any passat per la periodista de TV3 Cristina Riba, ha finalitzat amb una foto de grup de tots els estudiants graduats i un petit refrigeri a l’exterior del teatre Kursaal.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Foto de grup dels estudiants de la segona promoció del grau en Medicina

Es graduen 74 estudiants de la segona promoció del grau en Medicina de la UVic-UCC

Un total de 74 estudiants (56 noies i 18 nois) de la segona promoció del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) s’han graduat aquesta tarda en un acte que ha tingut lloc

Graus de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina es posiciona en primer lloc pel que fa a Contribució al Desenvolupament Regional al Ranking CYD

La Facultat de Medicina de la UVic-UCC apareix al primer lloc de tot Espanya pel que fa a Contribució al Desenvolupament Regional al Ranking CYD, que es va fer públic el 16 de maig i que està promogut per la Fundación Conocimiento y Desarrollo. 

Joan Manel Díaz, vicedegà del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC

“L’augment de les places de Medicina en un 15% que va començar aquest curs pot pal·liar en part el dèficit de professionals a llarg termini”

Joan Manuel Díaz és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la UB (1986). Doctor en Medicina i Cirurgia per la UAB (2008 – Morbimortalitat cardiovascular en trasplantament renal). Màster en Direcció d’institucions sanitàries (2014), actualment és professor titular de Medicina, coordinador del cicle clínic i

Estudiants de la Facultat de Medicina. Imatge d'arxiu.

La Comissió d’Igualtat de la FESS es fixa com a objectiu per al pròxim curs guanyar més visibilitat

La Comissió d’Igualtat de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS), constituïda el desembre de 2021 amb l’objectiu d’adaptar el III Pla per a la Igualtat de gènere 2022-2025 de la UVic-UCC a les seves pròpies especificitats, s’ha fixat com a prioritat

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte