Skip to main content

Salut Digital, una assignatura innovadora i única al grau en Medicina de la UVic-UCC

Càtedra TIC Salut Social

Salut Digital, una assignatura innovadora i única al grau en Medicina de la UVic-UCC

Durant el mes de juny s’ha impartit, al grau en Medicina, l’assignatura de Salut Digital, coordinada per la Càtedra TIC Salut Social. Aquesta formació, només disponible al grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) proporciona als estudiants una base de coneixement sobre l’aplicació de les TIC en entorns sanitaris i respon als àmbits d’innovació tecnològica de la Fundació TIC Salut Social.

L’oferta de competències de l’assignatura de Salut Digital passa per la introducció a l’estratègia digital del sistema de salut català, la identificació de l’aplicació de les TIC en diferents situacions de l’àmbit de la salut, l’ús de canals de servei no presencial en l’àmbit sanitari, el desenvolupament d’habilitats per a la comunicació no presencial i la comprensió de la IA com a eina per al suport a la presa de decisions en medicina.

A través d’un enfocament pràctic, s’aborden aquests temes a través d’àmbits com ara la interoperabilitat dels sistemes, la telemedicina, la imatge mèdica digital, la innovació i emprenedoria, la impressió 3D i la intel·ligència artificial.

Participació d’experts del sector

El professorat dels diferents blocs temàtics són professionals de l’ecosistema de salut català que aporten el seu coneixement i la seva experiència per enriquir el procés d’aprenentatge. Entre aquests professionals hi ha Ernest Sarrias (consultor tecnològic), Daniel Moreno (Hospital Universitari Germans Trias i Pujol), Xavier Escayola, Jordi Martínez i Hernán Lew (Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona), Àngels Salvador (InnoHealthAcademy), Cora Loste (Hospital Universitari Germans Trias i Pujol), David Reifs (SEIDOR), i el director de la Càtedra, Francesc López.

Un total de 30 estudiants han completat aquesta assignatura optativa del grau en la seva edició 2024 realitzant una immersió en les aplicacions actuals de la innovació aplicada a la praxi de la medicina. Es tracta, doncs, d’una assignatura que posa el focus en la cura dels pacients i en l’optimització de la qualitat dels serveis sanitaris, i és una mostra del compromís de la Càtedra TIC Salut Social amb la transferència de coneixement multidireccional en innovació i salut digital. 

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte