La Facultat de Medicina de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya neix per completar els estudis de salut que la UVic-UCC ofereix fa més de 40 anys.
Galeria de fotos
Tour Virtual
La nostra facultat
La Facultat de Medicina de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya neix amb una decidida vocació internacional i un model pedagògic innovador que situa l'estudiant al centre de tot el procés de formació. Utilitza metodologies docents com l'aprenentatge basat en casos clínics, la simulació, les pràctiques clíniques i el treball cooperatiu per dotar-lo dels valors, competències i els resultats d’aprenentatge adequats per a la seva capacitació.
El grau en Medicina va començar el curs 2017-2018 i ha graduat la primera promoció el curs 2022-2023. A partir del curs 2023-2024 s’hi incorporen dos nous graus, d’Odontologia i d’Audiologia General, que comparteixen la majoria dels eixos fonamentals de la nostra proposta docent: la medicina i l’assistència sanitària centrada en el pacient, el professionalisme, la innovació en educació, la formació integral i col·laborativa, l’excel·lència tecnològica, la internacionalització i la recerca i transferència del coneixement. El català, juntament amb el castellà i l’anglès, són les llengües de treball a la nostra facultat.
Com a institució profundament arrelada al territori, la Facultat de Medicina s’estén pel campus UMedicina que inclou diferents ciutats, unitats docents i centres sanitaris, i projecta una mirada optimista al futur, que veurà una millora en la salut i la qualitat de vida de la Catalunya Central i Interior.
Els estudis de Medicina compten amb una unitat docent territorial (UDT) a Vic i una altra a Manresa. Els dos primers cursos es fan a la unitat docent de Vic, i a partir del tercer curs els estudiants es reparteixen entre les UDT de Vic i de Manresa. L’oferta docent està estretament vinculada a la xarxa assistencial del territori, que inclou la Xarxa d’atenció Primària de l’Institut Català de la Salut, i els centres hospitalaris de Vic i Manresa passant per Olot, Campdevànol, Berga, Martorell, Puigcerdà i Palamós, incloent també alguns centres de l’àrea metropolitana de Barcelona com la Fundació Puigvert, la Clínica Corachan i l’Hospital Clínic.
Pel que fa al grau en Odontologia, els tres primers cursos s’impartiran a la UDT de Vic, i els cursos de quart i cinquè a Manresa, principalment a la Clínica Odontològica Universitària (COU+) del Campus UManresa.
En el cas del grau propi en Audiologia General, el primer de tot l’Estat Espanyol, la facultat aposta per un model de classes semipresencials que permetin la major flexibilitat i conciliació possible. Tot i així, la metodologia és molt pràctica, amb instal·lacions pròpies i punteres com l’Audiolab.
La mirada internacional de la nostra facultat permet a més la realització de pràctiques externes a l’estranger en tots els nostres graus, comptant amb més de catorze convenis de pràctiques en diversos països.
Degà de la Facultat: Dr. Roberto Elosua
Organigrama acadèmic
Graus
- Medicina
- Odontologia
- Audiologia General (grau propi)
Formació Contínua
Tutories i acompanyament a l'estudiant
Calendaris Curs 2023-2024
Descarrega el calendari acadèmic UVic-UCC del curs 2023-24
Descarrega el calendari de les assignatures del Grau de Medicina del curs 2023-24
Descarrega el calendari de les assignatures del Grau de Odontologia del curs 2023-24
Consulteu les Normatives Acadèmiques 2023-2024 dels estudis de Grau del centre
Consulteu les Normatives Acadèmiques 2023-2024 dels estudis de Màster Universitari del centre
Recerca i Transferència de coneixement
L'estructura bàsica de desenvolupament de les activitats de recerca, transferència de coneixement i divulgació científica que porta a terme el professorat de la Facultat de Medicina es vehicula a través dels grups de recerca i les càtedres, seguint l’estructura organitzativa de la UVic-UCC. L’activitat investigadora del professorat de la Facultat de Medicina es desenvolupa en les instal·lacions dels diferents campus de la UVic-UCC, i en estreta vinculació amb les institucions assistencials del territori amb qui la Facultat de Medicina té acords de col·laboració per esdevenir un agent facilitador de l’ecosistema de recerca i innovació en l’àmbit de la salut i biomèdic.
Per tal de contribuir a la millora del sistema sanitari i social, l’activitat investigadora de la Facultat de Medicina es desenvolupa en el marc dels grups de recerca i càtedres que treballen per donar resposta als reptes següents:
- Educació mèdica: per garantir una constant adaptació de la formació mèdica per donar resposta a les necessitats actuals i futures de la societat.
- Organitzatiu: eHealth (revisió i millora dels models i serveis assistencials a través de l’ús de les noves tecnologies per avançar cap a una medicina personalitzada).
- Social: envelliment i cronicitat.
- Econòmic/gestió sanitària: augment de la pressió sobre els recursos públics que posen en risc la sostenibilitat del sistema.
- Tecnològic: disseny de noves teràpies i fàrmacs per afrontar malalties com la sida i malalties relacionades, i altres malalties relacionades amb l’envelliment de la població.
La Facultat de Medicina ha elaborat un pla per dinamitzar l'activitat investigadora com un dels àmbits prioritaris de desenvolupament del seu professorat. Aquest pla té per objectiu la generació de coneixement que incrementi la visibilitat i la notorietat de l'activitat acadèmica en l'àmbit mèdic de la UVic-UCC i desenvolupar acords de cooperació amb institucions assistencials i empreses per tal de contribuir a la transferència de coneixement, el desenvolupament regional, i el prestigi nacional i internacional. Consulta totes els àmbits i institucions de recerca a on participa la Facultat de Medicina als següents enllaços:
Gestió de la Qualitat
- Indicadors del Grau en Medicina
- Indicadors del Grau en
- Informació del grau al portal d'Estudis Universitaris de Catalunya (EUC estudis)
- Sistema de Gestió de la Qualitat
Informes d'avaluació interns
- ISQ FM 2019 (curs 2017-2018)
- PMQ FM 2019 (curs 2017-2018)
- ISQ FM 2019 (2) (curs 2018-2019)
- PMQ FM 2019 (2) (curs 2018-2019)
- ISQ FM 2020 (curs 2019-2020)
- PMQ FM 2020 (curs 2019-2020)
- ISQ FM 2021 (curs 2020-2021)
- PMQ FM 2021 (curs 2020-2021)
FM- Facultat de Medicina, centre responsable del grau.
ISC- Informe de Seguiment del Centre.
ISQ- Informe de Seguiment de la Qualitat del centre.
PMQ- Pla de Millora de la Qualitat del centre.
Informes d'avaluació externs
- Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (EUC informes)