Skip to main content

Set estudiants del grau en Medicina participen en un programa intensiu combinat (BIP) a Àustria

Estudiant de Medicina al BIP de la Universitat de Linz

Set estudiants del grau en Medicina participen en un programa intensiu combinat (BIP) a Àustria

Per primera vegada, estudiants de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han participat en un programa intensiu combinat (Blended Intensive Programme, BIP) de mobilitat internacional. La Johannes Kepler University Linz (Àustria) ha creat, acollit i convidat tres universitats europees a participar al BIP How to speak about Gender and Sexuality in Family Medicine. A més a més de la UVic-UCC, a través de la Facultat de Medicina, han format part d’aquest programa la University of Zagreb (Croàcia) i la University of Maribor (Eslovènia).

Tot i que en un inici van ser 13 estudiants de 5è curs del grau en Medicina els que es van inscriure per participar al BIP, finalment la Facultat de Medicina de la UVic-UCC hi ha pogut aportar set estudiants, a més a més del professor de la mateixa facultat Josep M. Vilaseca. 

El BIP, finançat pel programa europeu Erasmus+, ha consistit en un intercanvi acadèmic en línia entre els estudiants de les tres universitats que s’ha fet entre els mesos de març i maig i en una mobilitat física a Linz (Àustria) del 13 al 17 de maig de 2024. Durant aquesta setmana s’han organitzat activitats presencials en aquesta ciutat que han anat des de tallers i conferències fins a visites a institucions rellevants, amb l’objectiu de millorar i aplicar el coneixement adquirit a través de les sessions d’aprenentatge en línia. En la seva estada a Linz, els estudiants d’UMedicina han pogut conviure amb estudiants de Medicina d’altres països i compartir coneixements. Per a ells ha estat una experiència molt satisfactòria, tant des del punt de vista personal com acadèmic, i valoren molt positivament el format dual del programa.

Programes per fomentar pràctiques innovadores

Els BIP són programes breus i intensius organitzats per tres universitats europees, com a mínim, i amb les quals la UVic-UCC ha de tenir conveni vigent per a la realització d’un BIP. Aquests programes tenen com a objectiu fomentar la capacitat per desenvolupar i implementar pràctiques innovadores d’ensenyament i aprenentatge en les institucions d’educació superior participants. 

En el marc del BIP, els grups d’estudiants i personal poden realitzar una mobilitat física a l’estranger de curta durada en el lloc escollit per la universitat coordinadora, combinada amb un component virtual obligatori, que reuneix l’alumnat en línia per treballar de manera col·lectiva i simultània en tasques específiques que estiguin integrades al BIP i comptin per a resultats generals d’aprenentatge. El BIP es reconeix com a part del pla d’estudis de l’estudiant, encara que no es tracti d’una assignatura curricular a la universitat de destinació.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Foto de grup dels estudiants de la segona promoció del grau en Medicina

Es graduen 74 estudiants de la segona promoció del grau en Medicina de la UVic-UCC

Un total de 74 estudiants (56 noies i 18 nois) de la segona promoció del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) s’han graduat aquesta tarda en un acte que ha tingut lloc

Graus de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina es posiciona en primer lloc pel que fa a Contribució al Desenvolupament Regional al Ranking CYD

La Facultat de Medicina de la UVic-UCC apareix al primer lloc de tot Espanya pel que fa a Contribució al Desenvolupament Regional al Ranking CYD, que es va fer públic el 16 de maig i que està promogut per la Fundación Conocimiento y Desarrollo. 

Joan Manel Díaz, vicedegà del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC

“L’augment de les places de Medicina en un 15% que va començar aquest curs pot pal·liar en part el dèficit de professionals a llarg termini”

Joan Manuel Díaz és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la UB (1986). Doctor en Medicina i Cirurgia per la UAB (2008 – Morbimortalitat cardiovascular en trasplantament renal). Màster en Direcció d’institucions sanitàries (2014), actualment és professor titular de Medicina, coordinador del cicle clínic i

Estudiants de la Facultat de Medicina. Imatge d'arxiu.

La Comissió d’Igualtat de la FESS es fixa com a objectiu per al pròxim curs guanyar més visibilitat

La Comissió d’Igualtat de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS), constituïda el desembre de 2021 amb l’objectiu d’adaptar el III Pla per a la Igualtat de gènere 2022-2025 de la UVic-UCC a les seves pròpies especificitats, s’ha fixat com a prioritat

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte