Skip to main content

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet, Joaquim Femenia, Víctor Hugo Garcia i Clara Tintoré.

L’estudiant Roger Benet Pozo, tutoritzat pel degà i professor Roberto Elosua, va fer el treball de fi de grau titulat “Pràctica d'activitat física al lleure i nivell d'oxidació de les lipoproteïnes de baixa densitat”. A l’article científic que va inspirar, Does the amount and intensity of physical activity matter for LDL oxidation?, publicat per la Revista Española de Cardiologia 2024, s’avalua la relació entre la pràctica d’activitat física en el lleure i els nivells de LDL oxidat a la sang. L’article està signat per Roger Benet-Pozo, Roberto Elosua, Montserrat Fitó, Jaume Marrugat, Cosme García-García i Isaac Subirana.

Joaquim Femenia va centrar el seu TFG en el “Coneixement i percepció de la intel·ligència artificial dels usuaris d’atenció primària”, amb la tutorització dels professors Francesc Xavier Marin-Gómez i Josep Vidal-Alaball. L’article científic que en va derivar està relacionat amb el coneixement i la percepció que la població general i els professionals sanitaris tenen de l’ús de la intel·ligència artificial com a eina d’ús en l’atenció primària. L’article, titulat Knowledge and perception of primary care healthcare professionals on the use of artificial intelligence as a healthcare tool i publicat al diari en línia Digital Health, està signat per Joaquim Femenia, Francesc X. Marín-Gómez, Josep Vidal-Alaball, Jordi Solé-Casals, Anna Escalé-Besa, Aina Fuster-Casanovasi Queralt Miró Catalina.

En l’àmbit de la intel·ligència artificial, Josep Vidal-Alaball també va ser tutor del TFG “Revisió sistemàtica d’ús de la intel·ligència artificial a l’atenció primària”, desenvolupat per l’estudiant Victor Hugo Garcia Gracia. En aquest cas, l’article científic que env a sorgir fa una revisió de les eines d’ntel·ligència artificial disponibles per al diagnostic de lesions a la pell. Amb el títol The Use of Artificial Intelligence for Skin Disease Diagnosis in Primary Care Settings: A Systematic Reviewaquesta recerca es va publicar a la publicació d’accés obert Healthcare (Basel) i està signada per Victor Hugo Garcia Gracia, Josep Vidal-Alaball, Francesc X. Marín-Gómez, Anna Escalé-Besa, Queralt Miró Catalina I Aina Fuster-Casanovas.

L'estudiant Clara Tintoré és l’autora del TFG “Retrospective cohort study of the cardiovascular risk 6 months after covid-19 infection compared to the general population of Catalonia”, amb la supervisió de la tutora Irene Román. En aquest cas, s’ha publicat un article que avalua el risc de complicacions cardiovasculars i trombòtiques que tenen a llarg termini els pacients que han presentat una infecció pel virus SARS-CoV-2. L’article Increased risk of arrhythmias, heart failure, and thrombosis in SARS-CoV-2 positive individuals persists at one year post-infectionestà publicat al Computational and Structural Biotechnology Journal 2024 (Science Direct) i va signat per Clara Tintoré, Roberto Elosua, Irene Roman, Jordi Cuartero, Anna Camps-Vilaró, Isaac Subirana i Jaume Marrugat.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte