Skip to main content

Téllez Besolí, Noèlia

Téllez Besolí, Noèlia
Categoria professorat
Titular
Grau on imparteix
Grau en Medicina
Docència
Coordinadora i professora de Bases Clínica Humana, Genètica, Biologia i d'Estructura i Funció del Cos Humà III. Directora del Programa de Doctorat de Medicina i Ciències Biomèdiques
Especialitat
  • Diabetis
  • Biologia de les cèl·lules beta pancreàtiques
  • Pertorbació genòmica
  • Plasticitat cel·lular
  • Envelliment
  • Mecanismes moleculars d'enfermetat
  • Animals de laboratori
  • Cultiu cel·lular
  • Enfermetats cròniques
  • Imaging
Currículum breu

Llicenciada en Biologia per la Universitat de Barcelona (1999), Màster experimental en Immunologia Molecular per la Universiteit van Amsterdam (2000), DEA en Biomedicina (2002) i Doctora en Biomedicina (2007) per la Universitat de Barcelona.

La seva recerca l'ha dut a terme a CLB-UvA (1999-2000), UB (2000-2007), al Joslin Diabetes Center - Harvard Medical School (2007-2008), al CIBER - IDIBELL (2008-2021) i actualment a la UVic-UCC - IRIS-CC (2021-present), on coordina el grup de recerca en Diabetis, Envelliment i Metabolisme del MoD-Lab centrat en l'estudi dels determinants genètics i metabòlics de la (dis)funció i la plasticitat dels illots pancreàtics en el context de la diabetis, malalties associades i l'envelliment.

Participa com a revisora experta per l'Agencia Estatal de Investigación (AEI) i per d'altres agències d'àmbit nacional i regional, i contribueix a la revisió per parells de revistes científiques de Q1 en l'àmbit de la fisiologia, la diabetis i la biologia cel·lular. Ha estat membre de la junta directiva de l'Associació Catalana de Diabetis i Co-Coordinadora del Grupo de trabajo en Islotes Pancreáticos de la Sociedad Española de Diabetes. Actualment participa al Comitè de Direcció de la International and Interinstitutional Alliance for Doctoral Programmes.

El 2019 va obtenir l'acreditació de recerca de l'Agència Catalana per a la Qualitat Universitària (AQU) i el 2022 l'acreditació de 3 sexennis de recerca del Centre Nacional per a l'Avaluació de l'Activitat Investigadora (CNEAI) i l'AQU, i el 2023, va obtenir 1 quinquenni de docència. Contribueix al desenvolupament de noves carreres científiques havent dirigit 4 tesis doctorals (2 en curs), 14 Treballs de Fi de Màster (TFM) i 5 Treballs de Fi de Grau (TFG). Des del 2023, coordina el Programa de Doctorat en Medicina i Ciències Biomèdiques de la UVIC-UCC.

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte