Skip to main content

Pràctiques

Estudiant de pràctiques clíniques

Model de pràctiques


Les pràctiques clíniques als centres assistencials són un dels fonaments del pla d’estudis del grau en Medicina de la UVic-UCC. Les estades de pràctiques es distribueixen en períodes d’aproximadament sis setmanes per curs a partir del tercer any. Son les anomenades pràctiques generals impartides en les assignatures que porten aquest denominació.

La realització d’aquestes pràctiques es duu a terme a les dues Unitats Docents Territorials de Vic i de Manresa, així com a la resta d'espais docents vinculats a la nostra facultat. Aquests espais compten amb els hospitals universitaris de referència al territori (Consorci Hospitalari de Vic i Fundació Althaia de Manresa), així com amb un conjunt de centres i hospitals associats que treballen de manera estreta tant amb la Facultat com amb l’hospital universitari i en comparteixen els objectius docents.

Els centres de pràctiques s’estenen a l’àmbit de l’atenció primària, de l’atenció intermèdia i dels hospitals d’aguts, i inclouen també centres d’alta especialització.

Durant la realització de la resta de les assignatures obligatòries del cicle clínic lligades a òrgans o sistemes es fan les pràctiques específiques, que incorporen aspectes seleccionats a cadascuna d’elles i que complementen l’aprenentatge teòric impartit.

L’acurada i innovadora planificació de les pràctiques, així com el treball col·laboratiu entre les institucions i les i els professionals universitaris i sanitaris, permet a l'alumnat assolir una formació idònia en les habilitats clíniques i en les competències transversals, que li garantiran l’accés a l’especialització mèdica i la incorporació futura als equips professionals.

Convenis de pràctiques clíniques

A partir del tercer curs, l'alumnat es distribueix entre la Unitat Docent Territorial de Vic i de Manresa. Aquestes unitats es relacionen amb una xarxa d'institucions per a efectuar les estades pràctiques, i que està formada pels centres assistencials següents:

Atenció hospitalària i especialitzada: Consorci Hospitalari de Vic, Fundació Althaia, Hospital de Campdevànol, Hospital Transfronterer de la Cerdanya, Hospital Sant Bernabé de Berga, Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa, Hospital Germans Trias i Pujol, Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, Hospital de Palamós, Clínica Bayés, Clínica Puigvert i Clínica Corachan.

Atenció primària i comunitària: Institut Català de la Salut, EAP Vic Sud i EAP Osona Sud.

Atenció intermèdia i sociosanitària: Hospital de la Santa Creu de Vic, Sant Andreu Salut de Manresa, Hospital Sagrat Cor de Martorell, Hospital Comarcal de la Garrotxa, Hospital Transfronterer de la Cerdanya, Hospital Sant Jaume de Manlleu i Hospital de Palamós

Salut mental i addicions: Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona, Fundació Althaia-Salut Mental i Osona Salut Mental (CHV)

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte