Skip to main content

Les XII Jornades R+D+I TIC Salut i Social se centraran en els riscos i els beneficis de les TIC en l'atenció comunitària

XII Jornades TIC Salut i Social

Les XII Jornades R+D+I TIC Salut i Social se centraran en els riscos i els beneficis de les TIC en l'atenció comunitària

La 12a edició de les Jornades R+D+I TIC Salut i Social, que es farà el pròxim 16 de març a l’Aula Magna de la UVic-UCC, estarà dedicada als riscos i als beneficis que generen les TIC en l'atenció comunitària i, alhora, a les oportunitats en l’àmbit de la integració social i sanitària. L’acte tindrà la presència de persones expertes en la matèria, que compartiran el seu coneixement a través de diferents debats. Entre els temes que es tractaran, per exemple, hi ha la construcció d’una millor atenció a través de la integració, la potenciació del benestar psicosocial amb tecnologia entre la població jove i adolescent, o bé les oportunitats i els riscos de les TIC entre els anomenats nadius digitals.

Com a complement als debats, diversos professionals traslladaran a l’audiència les lliçons apreses a partir de diferents projectes desplegats a tot el territori i que aborden qüestions pràctiques del desplegament de la integració social i sanitària.

Un programa complet

La inauguració de les jornades tindrà lloc a les 9.30 h i anirà a càrrec del conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Manel Balcells; el rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños, i el nou director de la Fundació TIC Salut i Social, Joan Guanyabens. Tot seguit, es donarà pas a la primera ponència, titulada “Desplegament de projectes territorials d’atenció integrada social i sanitària”, a càrrec d’Aina Plaza, directora general de Planificació en Salut del Departament de Salut, i Marta Segura, directora general de l’Autonomia Personal i la Discapacitat del Departament de Drets Socials.

Després de la pausa i cafè, es portarà a terme la ponència “Integrar per atendre millor: present i futur de l’atenció integrada a Europa” amb Toni Dedéu, consultor expert de l’OMS sobre atenció primària de salut integrada, i Jordi Piera, director d’Estratègia en Salut Digital del Servei Català de a Salut. Posteriorment, es farà una exposició breu de set experiències en integració de cures.

La primera sessió de la tarda (a partir de les 15 h) estarà dedicada a les tecnologies i als joves, amb dues conferències titulades “Com afecta el benestar psicosocial en el creixement de l’ús de les tecnologies en joves i infants?” i “Nadius digitals: oportunitats i amenaces de la relació amb la tecnologia”. En ambdós casos es comptarà amb Montserrat Dolz, psiquiatra infantil i juvenil, cap de l’Àrea de Salut Mental de l’Hospital Sant Joan de Déu. També hi participarà Liliana Arroyo, directora general de Societat Digital del Departament d’Empresa i Treball.

A continuació hi haurà la presentació de tres píndoles d’experiències de la tecnologia amb promoció i prevenció del benestar. Finalment, tindrà lloc la cloenda, que anirà a càrrec d’Eva Espasa, vicerectora de Recerca i Transferència del Coneixement de la UVic-UCC, i de Joan Guanyabens, director de la Fundació TIC Salut i Social.

La programació de les jornades es pot consultar en aquest enllaç i per inscriure’s a l’acte cal fer-ho aquí. La presentació de l’acte anirà a càrrec d’Antoni Sellas, coordinador del grau en Periodisme de la UVic-UCC.

La jornada està organitzada per la Fundació TIC Salut Social, la UVic-UCC, l'ICS – Gerència Territorial Catalunya Central, la FORES, Althaia, l'EAP Vic, el Consorci Hospitalari de Vic i la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte