Skip to main content

La UVic-UCC oferirà un curs d’especialització que dona continuïtat al projecte de salut mental 'Peer to peer'

Curs "Suport entre iguals"

La UVic-UCC oferirà un curs d’especialització que dona continuïtat al projecte de salut mental 'Peer to peer'

El projecte d’inserció laboral de persones amb problemes de salut mental que impulsen la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), la Fundació Althaia i Osonament, amb el suport de la Fundació “La Caixa”, fa un pas endavant. Aquest mes de març s’iniciarà un curs d’especialització a la UVic-UCC, anomenat Suport entre iguals, per formar i acreditar persones amb experiència en problemes de salut mental i recuperació per tal que es puguin incorporar en equips assistencials a la salut mental i, d’aquesta manera, facilitar la inclusió social d’altres persones que es troben en una situació similar. L’objectiu final és obrir la porta d’un nou mercat laboral a un col·lectiu amb dificultats d’inserció.

La posada en marxa d’aquesta formació universitària és possible gràcies a la implicació de la Fundació “La Caixa” que, a través de CaixaBank, fa una aportació econòmica de 30.000 euros que permet subvencionar una part d’aquest curs. És també una realitat gràcies a l’aliança de tres entitats de referència del territori en els àmbits de l’atenció a la salut mental i de l’activitat acadèmica i el coneixement, com són la Fundació Althaia, Osonament i el Centre d'Estudis Sanitaris i Socials (CESS) de la UVic-UCC.

A més, en aquesta ocasió, les tres entitats impulsores han sumat complicitats amb altres organitzacions com són el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, ActivaMent Catalunya, la Federació Catalana d'Entitats de Salut Mental en 1a Persona – VEUS, l’associació Emilia Barcelona per tal de fer realitat el projecte. La iniciativa s’emmarca en l’activitat científica de la Càtedra de Salut Mental i del Grup de Recerca en Salut Mental i Innovació Social (SaMIS).

La creació d’aquest curs universitari dona continuïtat al projecte Peer to peer, que es va portar a terme l’any 2019 com a prova pilot i que va ser un èxit. Aleshores, les persones que hi van prendre part van seguir un itinerari formatiu no reglat i també una part d’experiència com a agents de suport entre iguals.

Un curs universitari de 15 crèdits

La formació que s’inicia aquest mes de març és un curs universitari de 15 crèdits que inclou 56 hores de docència teòrica i 65 hores de pràctica. L’equip de professorat està format per professionals sanitaris de la Fundació Althaia, Osonament i el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, professors de la UVic-UCC, així com membres de l’associació Emilia, ActivaMent i la federació VEUS, que aplicaran una metodologia que combina teoria amb dinàmiques participatives i grupals. Les pràctiques externes incloses en el programa formatiu es faran als centres de la Fundació Althaia, Osonament i el Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

El curs, subvencionat, s’adreça a persones amb experiència en problemes de salut mental i recuperació. Les preinscripcions es poden fer a través d’aquest enllaç.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte