Skip to main content

La UVic fa donació de material de seguretat per al personal sanitari del Consorci Hospitalari de Vic

Furgoneta del CHV recollint el material

La UVic fa donació de material de seguretat per al personal sanitari del Consorci Hospitalari de Vic

La UVic ha fet una donació del material de seguretat de què disposava perquè en faci ús el personal sanitari del Consorci Hospitalari de Vic (CHV) en el marc de la situació d’emergència sanitària provocada pel coronavirus. Els materials procedeixen de diferents laboratoris de l’àmbit de la salut i les biociències que té la institució: els de la Facultat de Medicina, els de la Facultat de Ciències i Tecnologia (FCT), els de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar (FCSB) i els del Centre Tecnològic BETA.

La donació s'ha fet en el marc de la normativa promoguda com a mesura de seguretat per tal frenar la propagació del Covid-19, que estableix l'obligatorietat de posar a disposició dels centres sanitaris els recursos de què disposen els centres educatius. En aquest context, la Universitat es va posar en contacte amb el CHV per oferir-li el material amb què comptava. En global, aquest dimarts ja van arribar a les instal·lacions hospitalàries 7.000 guants,  1.510 mascaretes quirúrgiques, 150 bates de protecció d'un sol ús, 50 peücs de plàstic, 5 litres d’alcohol de desinfecció superfícies, un mono de protecció segons Directiva 89/686/EEC (RD 1407/1992 Espanya), un mono EN ISO 13688:2013 TP TC 019/2011 i 24 mascaretes EN 149-2001 + A1:2009.

Garantir la seguretat dels professionals

La donació s’ha dut a terme amb l’objectiu de contribuir a garantir la seguretat del personal sanitari que es troba treballant actualment en els centres de salut i atenent la situació d’emergència provocada pel Covid-19 i a manca de recursos que se’n deriva. El material cedit es tenia en estoc als diferents laboratoris de la UVic i s'utilitzava tant en el marc dels projectes de recerca dels investigadors de la institució com en les pràctiques habituals de l’alumnat de l'àmbit de la salut i de les biociències. Per aquest motiu, en la donació hi consta material de diferents graus de seguretat i utilitats, ja siguin d'un sol ús o amb filtres de protecció més especialitzada.

Els equips RT-PCR, a disposició

Per altra banda, responent a la demanda d'equips de laboratori feta des de l'I+D+I de la Conferencia de Rectores de las Universidades Españolas (CRUE), la UVic també ha posat a disposició els equips RT-PCR de què disposa, adquirits en el marc del PECT-Osona Transformació Social. Es tracta d’equips de laboratori altament especialitzats que es poden fer servir en el procés de diagnòstic del coronavirus. 

 

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte