Skip to main content

La revista ‘Newsweek’ torna a incloure l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa entre els cent millors d’Espanya

Àrea assistencial de Sant Joan de Déu

La revista ‘Newsweek’ torna a incloure l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa entre els cent millors d’Espanya

La prestigiosa publicació nord-americana Newsweek ha tornat a incloure l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, Unitat Docent Territorial Manresa de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, en la llista dels cent millors hospitals d’Espanya. La inclusió en el World’s Best Hospitals 2023 és un reconeixement a la tasca dels professionals de la Fundació Althaia, que han fet un esforç sense precedents per continuar donant la millor assistència en una situació marcada encara per la pandèmia. També a la capacitat de la institució de transformació i innovació per oferir una atenció de màxima qualitat al pacient i, a la vegada, impulsar l’activitat de recerca.

En l’àmbit de Catalunya, els centres que tenen una major valoració són alguns dels grans hospitals de Barcelona, amb una activitat de més complexitat, com l’Hospital Clínic, l’Hospital Vall d’Hebron i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. L’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa és dels pocs hospitals catalans de referència que és en el rànquing, la resta tenen major envergadura.

El Departament de Salut classifica els hospitals de Catalunya en 7 nivells, en funció de la seva estructura. L’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa està inclòs en el nivell 5, de referència B, junt amb 6 hospitals més. En el llistat de Newsweek, només apareixen dos dels set centres de nivell 5 que hi ha a Catalunya: l’Hospital del Mar de Barcelona i Sant Joan de Déu de Manresa.

La revista nord-americana ha reconegut, per cinquena vegada, els millors centres sanitaris del món. En aquesta ocasió, el rànquing inclou més de 2.300 hospitals de 28 països, entre els quals Espanya. Els àmbits que més s’han valorat són l’activitat de recerca, els projectes d’innovació, l’atracció de talent i la constància dels hospitals en treballar per oferir una màxima atenció de qualitat. La publicació assenyala que els principals reptes que tenen els centres sanitaris arreu són l’augment de costos, l’envelliment de la població i l’esgotament dels professionals provocat per la lluita contra la covid-19.

El rànquing s’ha elaborat a partir de les enquestes a professionals del sector, dels resultats dels indicadors de satisfacció dels pacients i de l’anàlisi dels principals indicadors de resultats en diferents processos d’atenció sanitària i de qualitat que es realitzen als hospitals. L’objectiu de l’estudi és fer una comparació entre centres hospitalaris d’arreu del món per esperonar els centres sanitaris a seguir millorant i progressant

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte