Skip to main content

La relació entre medi ambient, salut i gènere centrarà la segona sessió de l’Observatori d’Humanitats en Medicina

Primera sessió de l'Observatori

La relació entre medi ambient, salut i gènere centrarà la segona sessió de l’Observatori d’Humanitats en Medicina

Coincidint amb la proximitat del Dia Internacional de les Dones, que se celebrarà el proper 8 de març, la sala d’actes de l’Hospital d’Olot acollirà, el proper dijous 12 de març, el diàleg “Medi ambient, salut i gènere”. L’activitat forma part del programa per aquest any de l’Observatori d’Humanitats en Medicina, dedicat a la relació entre salut i entorn.

En el diàleg hi participaran per una banda Carme Valls-Llobet, metgessa i pionera en la investigació de les diferències entre la salut de dones i homes i la influència del medi ambient en la salut; i per l’altra Ferran Campillo, pediatre i responsable de la Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica de la Garrotxa (PEHSU Garrotxa). La conversa entre ambdós experts girarà entorn a com la contaminació de l’aire, l’aigua i els aliments posa en crisi la salut de la població. També reflexionaran sobre com molts productes ambientals actuen com a disruptors endocrins però no ho fan d ela mateixa manera en els cossos de les dones que en els dels homes.  Des d’un punt de vista científic, es buscarà posar llum sobre la influència dels factors ambientals en la salut des d’una perspectiva de gènere.

Aquesta serà la segona sessió d’aquest any de l’Observatori d’Humanitats en Medicina, que va començar el 16 de gener passat amb una conferència de Joel Piqué, doctor en Història de la Ciència, i Laura Puigbert, tècnica de l’Observatori del Paisatge de Catalunya, que van dialogar sobre el concepte de salut ambiental des d’una perspectiva història. Fins al setembre, encara hi ha previstes dues activitats més, totes sota el paraigua del títol del programa: “Miasmes del segle XXI: de la topografia mèdica a la salut ambiental”.

L’Observatori d’Humanitats en Medicina té com a objectiu treballar de manera transversal la salut, la societat i la cultura. Ubicat a Olot, l’organisme aplega tres institucions: l’Ajuntament d’aquest municipi, la Facultat de Medicina de la UVic-UCC i la Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa. Aquest 2020, també col·labora amb la iniciativa la Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte