Skip to main content

La nova jornada d’actualització sobre la infecció per VIH serà el 26 de maig a Manresa

La nova jornada d’actualització sobre la infecció per VIH serà el 26 de maig a Manresa

La Càtedra de Malalties Infeccioses i Immunitat de la UVic-UCC organitzarà una nova jornada d’actualització sobre la infecció pel virus de la immunodeficiència humana (VIH), juntament amb l’Institut de Recerca de la Sida (IrsiCaixa) i la Fundació Lluita Contra la Sida. En aquesta ocasió, la sessió tindrà el proper 26 de maig a la sala d’actes de l’Hospital Sant Joan de Déu d’Althaia.

La formació s’adreça a professionals de l’àmbit de la salut i estudiants de Medicina i Biociències, i pretén oferir-los una visió global de l’estat de la infecció per VIH així com d’altres infeccions de transmissió sexual. També té com a objectiu facilitar l’accés a la informació més actual i rellevant a tots els professionals sanitaris implicats en l’atenció de pacients amb aquestes patologies. Finalment, també vol informar i sensibilitzar sobre les noves opcions efectives de prevenció i de tractament de la infecció per VIH i sobre les estratègies de tractament que actualment estan en fase de desenvolupament.

La jornada d’actualització està coordinada pel director de la Càtedra de Malalties Infeccioses i Immunitat, Bonaventura Clotet, i per Eugènia Negredo, coordinadora de docència de la càtedra. En el transcurs del programa, que començarà a les 14.45 i acabarà a les 18.00h, hi participaran els metges i investigadors dels tres centres organitzadors Roger Paredes, Carmina R. Fumaz, José Muñoz-Moreno, Ángel Rivero, Guillem Sirera i Jordi Puig, a més dels dos coordinadors.

En els darrers anys la realitat de l’atenció als pacients infectats pel VIH ha canviat substancialment. “De la necessitat en els inicis de l’epidèmia d'atendre l’alt grau d’hospitalització dels pacients i d’atenció sociosanitària en el vessant pal·liatiu, s’ha passat a una infecció crònica”, explica Clotet. Aquest canvi, diu, “ha implicat la necessitat d’una atenció sanitària més ambulatòria i descentralitzada, però també integral”, fet que obliga al personal sanitari no especialitzat en la infecció no només a ser actors en l’educació sanitària, en la detecció de conductes de risc d’infecció i en el cribratge de possibles infeccions des de la consulta, sinó també a “haver-se d’involucrar en el seguiment clínic i en la millora de l’adhesió al tractament dels pacients infectats”.

L’assistència a la jornada d’actualització sobre el VIH és gratuïta, però cal fer inscripció prèvia al web del Centre Internacional de Formació Contínua, on també es pot consultar el programa detallat de la jornada. En la seva organització també hi col·laboren la Facultat de Medicina i el Centre d’Estudis Sanitaris i Socials de la UVic-UCC, el Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Althaia i l’Institut Català de la Salut.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte