Skip to main content

La jornada d’actualització sobre la infecció pel VIH de la UVic-UCC aplega més de 80 persones

La jornada d’actualització sobre la infecció pel VIH de la UVic-UCC aplega més de 80 persones

La Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades de la UVic-UCC va organitzar, dimarts passat, una jornada d’actualització sobre la infecció pel VIH. Aquesta edició, la cinquena, es va dur a terme a la Facultat de Medicina i va comptar amb la coordinació acadèmica del Dr. Bonaventura Clotet, director de la càtedra de la Sida, el Dr. Rafael Pérez, cap de la unitat de Malalties Infeccioses d’Althaia, i el Dr. Josep Vilaró, responsable de Malalties Infecciones del Consorci Hospitalari de Vic (CHV).

Més de 80 professionals de l’àmbit sanitari i estudiants dels graus de Medicina i Biotecnologia de la UVic-UCC, van assistir a la jornada amb l’objectiu de formar-se sobre els aspectes més actuals i rellevants a tenir en compte en l’atenció dels pacients infectats pel virus de la immunodeficiència humana, així com d’informar-se i sensibilitzar-se sobre les noves opcions efectives de prevenció de la infecció i les estratègies de tractament que actualment estan en fase de desenvolupament.

El Dr. Ramon Pujol, degà de la Facultat de Medicina, va inaugurar la jornada agraint a la Càtedra l’oportunitat d’acollir l’acte a la Facultat i ha remarcat la importància de la recerca i la formació contínua dels professionals de l’àmbit sanitari. A continuació, el Dr. Bonaventura Clotet, va fer una revisió acurada dels conceptes relacionats amb el VIH, incidint en la importància tant de la prevenció com del tractament en la infecció pel virus.

Al llarg de la jornada, els ponents, investigadors de la Càtedra i metges de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa i de la Fundació Lluita Contra la Sida, van presentar noves mesures de prevenció i detecció, i van ressaltar la importància de fer un diagnòstic el més aviat possible per millorar l’eficàcia del tractament. També van traslladar al públic les noves estratègies que s’estan proposant per tractar la infecció, així com nous fàrmacs i noves pautes de tractament. A més, es va fer una revisió dels efectes de la coinfecció pel virus del papil·loma humà en els pacients infectats pel VIH.

El conjunt d’aquestes exposicions va aportar una visió de la situació de la infecció pel VIH a nivell global i a Catalunya en particular, i va posar èmfasi en la importància de l’actualització continuada de protocols de prevenció i tractament de la infecció.

 

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte