La jornada d’actualització sobre la infecció pel VIH de la UVic-UCC aplega més de 80 persones

La jornada d’actualització sobre la infecció pel VIH de la UVic-UCC aplega més de 80 persones

La Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades de la UVic-UCC va organitzar, dimarts passat, una jornada d’actualització sobre la infecció pel VIH. Aquesta edició, la cinquena, es va dur a terme a la Facultat de Medicina i va comptar amb la coordinació acadèmica del Dr. Bonaventura Clotet, director de la càtedra de la Sida, el Dr. Rafael Pérez, cap de la unitat de Malalties Infeccioses d’Althaia, i el Dr. Josep Vilaró, responsable de Malalties Infecciones del Consorci Hospitalari de Vic (CHV).

Més de 80 professionals de l’àmbit sanitari i estudiants dels graus de Medicina i Biotecnologia de la UVic-UCC, van assistir a la jornada amb l’objectiu de formar-se sobre els aspectes més actuals i rellevants a tenir en compte en l’atenció dels pacients infectats pel virus de la immunodeficiència humana, així com d’informar-se i sensibilitzar-se sobre les noves opcions efectives de prevenció de la infecció i les estratègies de tractament que actualment estan en fase de desenvolupament.

El Dr. Ramon Pujol, degà de la Facultat de Medicina, va inaugurar la jornada agraint a la Càtedra l’oportunitat d’acollir l’acte a la Facultat i ha remarcat la importància de la recerca i la formació contínua dels professionals de l’àmbit sanitari. A continuació, el Dr. Bonaventura Clotet, va fer una revisió acurada dels conceptes relacionats amb el VIH, incidint en la importància tant de la prevenció com del tractament en la infecció pel virus.

Al llarg de la jornada, els ponents, investigadors de la Càtedra i metges de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa i de la Fundació Lluita Contra la Sida, van presentar noves mesures de prevenció i detecció, i van ressaltar la importància de fer un diagnòstic el més aviat possible per millorar l’eficàcia del tractament. També van traslladar al públic les noves estratègies que s’estan proposant per tractar la infecció, així com nous fàrmacs i noves pautes de tractament. A més, es va fer una revisió dels efectes de la coinfecció pel virus del papil·loma humà en els pacients infectats pel VIH.

El conjunt d’aquestes exposicions va aportar una visió de la situació de la infecció pel VIH a nivell global i a Catalunya en particular, i va posar èmfasi en la importància de l’actualització continuada de protocols de prevenció i tractament de la infecció.

 

Contáctanos

Si tienes alguna cuestión, nosotros tenemos la respuesta

Contacto