Skip to main content

La II Jornada entre centres sanitaris i universitaris que es fa avui a Berga reivindica la importància de la docència

Aspecte de la II Jornada entre centres sanitaris i universitaris a la Catalunya central

La II Jornada entre centres sanitaris i universitaris que es fa avui a Berga reivindica la importància de la docència

Un centenar de professionals sanitaris, docents i estudiants de Medicina estan participant avui a Berga a la II Jornada entre centres sanitaris i universitaris de la Catalunya Central, impulsada per la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i que aquest any ha estat coorganitzada per Salut Catalunya Central-Hospital de Berga. Es tracta d’una trobada i intercanvi de coneixements i d’experiències, a l’entorn de l’àmbit assistencial, sanitari i investigador i que posa de relleu la importància de la docència. Fins a primera hora de la tarda, es fan tres taules de debat amb participants de diversos centres sanitaris d’arreu del país.

En la seva benvinguda, Anna Forcada, gerenta de Salut Catalunya Central-Hospital de Berga, ha destacat que l’Hospital de Berga està en “ple procés canvi i transformació a tots nivells: digital, canvis de sistemes, amb una orientació clara a l’àmbit docent, formatiu i acadèmic”. I ha reivindicat el paper del territori per fer recerca i docència i contribuir a la formació dels futurs metges.

Per la seva banda, el degà de la Facultat de Medicina, Ramon Pujol, ha fet especial èmfasi en el compromís de “formar bé els professionals, fer recerca i aconseguir que aquesta recerca tingui impacte sobre la salut dels ciutadans”. Marina Geli, directora general de la Facultat de Medicina UVic-UCC, ha destacat que la Facultat “és un projecte regional, de regió del coneixement, de regió de donar suport als serveis, i tenim una gran responsabilitat social”.

Alba Oms, delegada de Salut a la Catalunya Central, ha explicat que “tenim molts reptes com a sistema: de desigualtat de salut, de captar i retenir professionals, millor accés al sistema de salut, empoderar les persones perquè preservin la seva salut i garantir el finançament”. I ha demanat la col·laboració de les institucions sanitàries, de les entitats i la ciutadania per fer realitat aquests canvis. 

Per la seva banda, l’alcalde de Berga, Ivan Sànchez, ha posat en valor el Berguedà, ha convidat els futurs professionals mèdics a traslladar-s’hi i treballar-hi i ha destacat que “com a alcalde i veí de Berga puc dir que estem molt enamorats del nostre Hospital i contents i agraïts dels professionals que formen el seu equip”.

També han intervingut en la taula de benvinguda Sara Manjón, gerenta del Consorci Hospitalari de Vic i de la Fundació Hospital de la Santa Creu, i Montse Domènech, directora assistencial de la Fundació Althaia.

Taules de debat

Durant la jornada, que s’allargarà fins a primera hora de la tarda, es fa també  una taula de debat sobre “L'aprenentatge integrat de la medicina. Avantatges i inconvenients” en què participen Jordi Casademont, Cap de Servei de Medicina Interna i coordinador de la Unitat Docent de Sant Pau (UAB), i Francesc Cardellach, exdegà de la Facultat de Medicina de la UB. La modera Ramon Pujol, degà de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC.

La segona taula tracta el rol dels metges col·laboradors docents a la Facultat de Medicina i hi participen Anna Albó, geriatra de l’Hospital de la Santa Creu de Vic;  Joan Armengol, metge d’Atenció Primària ICS Catalunya Central; Maria Viñolas, pediatra del Consorci Hospitalari de Vic; Maria Martínez, estudiant de la Unitat Docent Territorial Manresa; i Júlia Saperes, estudiant de la Unitat Docent Territorial Vic. Està moderada per Núria Roger i Jordi Aligué, coordinadors de les Unitats Docents Territorials Vic i Manresa.

A continuació,  hi haurà la ponència "Robots versus SARS-COV2", a càrrec d’Andreu Veà, Fundador i president executiu de Covidwarriors.org.

L’última taula, “Estat actual de l'IRIS-CC (Institut de Recerca i Innovació en Salut i Ciències de la Vida a la Catalunya Central)”, comptarà amb la participació de Joan Comella, director de recerca i innovació de l'Hospital Sant Joan de Déu i catedràtic de Biologia Cel·lular a la UAB; Antoni Bayés Genís, cap de servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol i professor titular de Medicina - Cardiologia de la UAB; Irene Roman, professora titular de Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC; i Noèlia Tellez, professora de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC i investigadora de l'IRIS-CC.  Els moderadors són José Jerónimo Navas, director de l'IRIS-CC, i Roberto Elosua, degà electe de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Àurea Autet

Àurea Autet i Rafael Fernández, premis a l’Excel·lència Professional del Col·legi de Metges de Barcelona

22.11.2022

La Dra. Àurea Autet Puig i el Dr. Rafael Fernández Fernández, professionals de la Fundació Althaia, seran guardonats en l’edició del 2022 del Premi a l'Excel·lència Professional que anualment atorga el Col·legi de Metges de Barcelona (COMB). El lliurament del reconeixement tindrà lloc dilluns 28

Aspecte de la II Jornada entre centres sanitaris i universitaris a la Catalunya central

La II Jornada entre centres sanitaris i universitaris que es fa avui a Berga reivindica la importància de la docència

18.11.2022

Un centenar de professionals sanitaris, docents i estudiants de Medicina estan participant avui a Berga a la II Jornada entre centres sanitaris i universitaris de la Catalunya Central, impulsada per la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i que

Irene Veganzones fent una tutoria amb dos estudiants de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina intensifica el Programa de preparació del MIR per als alumnes de 6è

15.11.2022

Una vegada finalitzi aquest curs acadèmic, el juny del 2023, es graduarà la primera promoció d’estudiants de la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Després de graduar-se, però, hauran d’afrontar l’examen MIR (metge intern resident), la prova

El fotoperiodista Marc Sanyé, en primer terme, a l'exposició

Exposició fotogràfica sobre la covid-19 a la Facultat de Medicina

26.10.2022

L'acte d'inauguració de curs acadèmic que es va fer el dilluns 24 d'octubre a la Facultat de Medicina es va tancar amb la inauguració de l’exposició “La pandèmia de covid-19: imatges que parlen”, del fotoperiodista Marc Sanyé. La mostra, que es pot visitar a la

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte