Skip to main content

La Fundació Althaia incorpora sis docents a la Unitat Docent Manresa de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC

La Fundació Althaia incorpora sis docents a la Unitat Docent Manresa de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC

La Unitat Docent Territorial (UDT) Manresa de la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), que aquest mes de setembre ha iniciat el segon curs acadèmic, es consolida. Enguany a les instal·lacions de la UDT Manresa, que estan ubicades a l’Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa, s’hi imparteixen classes de tercer i de quart amb un total de 75 alumnes, més del doble que l’any passat, arran de la incorporació de 47 nous alumnes a tercer.

Entre les novetats del curs hi ha l’augment de professionals d’Althaia vinculats a la Facultat de Medicina com a professors responsables o associats a diferents assignatures. En concret, en aquest curs s’ha incorporat una professora agregada i cinc professors associats a les assignatures de quart, que se sumen als catorze professionals de la institució que des del curs passat ja imparteixen classes a la facultat.

Com a mesura de prevenció davant l’actual situació de crisi sanitària, aquest curs la docència és híbrida. Les classes magistrals, que suposen aproximadament un 20% de la docència, es fan en línia i es complementen amb sessions de debat presencials, en grups reduïts, per resoldre dubtes sobre la temàtica impartida. La resta (casos clínics, laboratori, simulació...) es treballa presencialment i en grups reduïts. A més, sempre es disposa d’aules híbrides, de manera que, si algun alumne hagués d’estar confinat, podria seguir aquestes sessions des de casa mentre la resta es troba a l’aula.

A banda, durant el curs tant els alumnes de tercer com els de quart porten a terme pràctiques a les diferents institucions sanitàries que pertanyen a la UDT Manresa. D’aquesta manera es reprenen a Althaia les pràctiques clíniques dels estudiants del grau de Medicina, i també d’altres graus, després que el passat mes de març s’aturessin arran de la pandèmia de la covid-19. Una activitat que es fa seguint les mesures de seguretat necessàries per protegir tant els estudiants com la resta de professionals i els pacients.

La UDT Manresa, que va iniciar l’activitat el curs passat amb una trentena estudiants de tercer, és un projecte estratègic per a les organitzacions sanitàries del territori, entre les quals la Fundació Althaia, ja que permet consolidar una oferta universitària de primer nivell en l’àmbit de la medicina. Alhora, consolida l’aliança estratègica entre Althaia i la UVic-UCC.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte