Skip to main content

La Facultat de Medicina té 157 matriculats de nou accés el curs 2021-22 i un total de 1.103 estudiants han sol·licitat plaça en aquest centre

Marina Geli, directora general de la FESS

La Facultat de Medicina té 157 matriculats de nou accés el curs 2021-22 i un total de 1.103 estudiants han sol·licitat plaça en aquest centre

A la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) aquest curs 2021-22, any del desplegament del 5è curs del grau en Medicina, hi ha 157 estudiants matriculats de nou accés i actualment el grau compta en total amb 488 estudiants matriculats. La matrícula de primer curs s’ha incrementat un 6,7% en relació al curs 2020-2021 i en total són 142 estudiants. La bona acollida que té aquest centre any rere any queda palesa en el nombre de sol·licitants de primera preferència del grau en Medicina, que enguany han estat 125 estudiants, i en el nombre total de sol·licitants, que ha sigut de 1.103 (700 el curs passat). Marina Geli, directora general de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS), ha ressaltat l’increment de matrícula, la qual cosa significa que “la nostra Facultat de Medicina és vista com una Facultat de confiança”. En aquest sentit, Geli ha afegit: “Volem mantenir les xifres actuals, 488 alumnes matriculats de 1r a 5è és un element molt positiu i que està per sobre les nostres expectatives inicials”.

L’interès per estudiar a la Facultat de Medicina de la UVic-UCC ha fet augmentar aquest curs, el primer de la internacionalització de l’alumnat, la seva nota de tall per entrar-hi fins al 12,39 a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), quan el curs passat es va situar en el 12,194. Segons la procedència de l’alumnat, destaca que el 56% és de Catalunya; el 38%, de la resta de l’Estat espanyol; el 6%, de Portugal-França; i el 7,4% de les comarques d’Osona, el Bages i la Garrotxa. Per sexes, un 76% de l’alumnat són dones i un 24% homes. De tot l’estudiantat, aquest curs un 30% està becat i la Facultat ofereix 145 beques.

Creixement del cos docent i internacionalització

A banda de les dades de matrícula del curs 2021-22, Marina Geli, directora general de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS), entitat titular de la Facultat de Medicina, també ha donat a conèixer aquest migdia els projectes estratègics per a aquest curs.  La presentació s’ha fet en el marc d’una roda de premsa-dinar que ha tingut lloc a la sala d’actes de la mateixa Facultat. 

Els principals projectes estratègics de Medicina es concreten en:

-Creixement del cos docent de la Facultat coincidint amb el desplegament del cinquè curs del grau en Medicina. Aquest curs 2021-22, 148 persones formen part del Personal Docent i Investigador (PDI) entre titulars, associats i agregats, dels quals 55 al cicle bàsic i 89, al cicle clínic del grau. El 24,3% del PDI (36 professionals) són caps de servei o d’unitat de centres sanitaris de primer nivell com són l’Hospital Vall d’Hebron, l’Hospital Sant Pau i Santa Creu, Parc de Salut Mar, Fundació Puigvert, Fundació Althaia, Consorci Hospitalari de Vic/Fundació Hospital de la Santa Creu, Hospital de Martorell, Hospital Sant Bernabé de Berga i Hospital de Viladecans. Del total del PDI, el 78% (116) tenen perfil clínic/assistencial i el 71% procedeix de la Catalunya interior.

-Primer curs d’internacionalització de la Facultat. Aquest curs s’ofereixen 15 places de pràctiques curriculars a 8 països, repartides entre el Programa Erasmus+, places gestionades pels mateixos estudiants i el Programa de pràctiques internacionals, que es portaran a terme a partir del maig del 2022. També s’han signat convenis amb 11 universitats internacionals i aquest curs oficialment s’iniciaran les pràctiques extracurriculars internacionals, tot i que l’estiu passat ja se’n va fer alguna.

-Desplegament del Programa de Suport a l’Estudiant (PSE) de Medicina que proporciona un acompanyament acadèmic i emocional a l’alumnat que ho necessita. El suport es vehicula mitjançant unes tutories personalitzades on s’analitzen possibles mancances en la gestió i organització del treball, en les tècniques d’estudi o en l’adaptació a la metodologia docent. El PSE compta amb una coordinadora al cicle bàsic (1r i 2n curs) i una altra al cicle clínic (3r, 4t i 5è).

-Ampliació dels espais de la Unitat Docent Territorial (UDT) de Manresa a l’Hospital Sant Joan de Déu, per tal de garantir una millor formació. A partir d’aquest curs, el cicle clínic s’amplia amb els primers alumnes que hi faran cinquè i per això s’ha vist necessari augmentar el nombre d’aules disponibles. En total s’han construït dues aules més que se sumen a les quatre que ja hi havia. Les noves aules tenen uns 70 m² cadascuna i són més grans que les que ja hi havia.

-Potenciació de l’activitat del laboratori d’Anatomia. D’una banda s’oferirà formació a alumnat de primer curs dels graus en Fisioteràpia, Podologia, Nutrició Humana i Dietètica i Teràpia Ocupacional de la UVic-UCC i del grau superior APiC de l’IES Narcís Serra. D’altra banda, el laboratori també prestarà servei de formació continua amb diverses empreses sobre cirurgia endoscòpica de mama, cirurgia de l’avantpeu, laparotomia, infiltracions, podologia, dissecció, etc.

Marina Geli també s'ha referit al projecte de l'Institut de Recerca i Innovació en Salut a la Catalunya Central (IRIS-CC), en el qual la Facultat de Medicina hi té una important aportació. Aquest institut de recerca se sumarà a la desena que ja hi ha a Catalunya, més de la meitat dels quals es troben concentrats a l'àrea metropolitana de Barcelona, i s'espera que pugui entrar en funcionament el gener del 2022. "Hi ha un buit a la Catalunya Central en centres d'aquest tipus i en posarem en marxa un de nou reporoduint el model ja existent de col·laboració entre centres sanitaris i centres universitaris", ha explicat Geli. Segons ella, l'IRIS-CC suposa "un salt d'escala i és possible gràcies a la recerca que s'ha fet en els últims anys".

Un 16% més matriculats de nou accés a la UVic-UCC

La matrícula de nou accés a les titulacions oficials de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) per al curs 2021-2022 ha augmentat un 16% respecte el curs anterior, de manera que el nombre de persones matriculades ascendeix fins a les 3.732. Per àmbits formatius, als graus de la UVic-UCC l’increment de nou accés és d’un 19% i es cobreixen el 84% de les places ofertes de graus via preinscripció, 8 punts més que el curs anterior. En formació contínua, els màsters oficials incrementen un 9% la matrícula de nou accés mentre que al campus professional, els cicles formatius de grau superior es mantenen.

En termes globals, i seguint la tendència sostinguda a l’alça dels últims anys, aquest curs 2021-22 l’increment d’estudiants a la universitat ha sigut del 6%, superant per primera vegada els 10.000 estudiants: concretament s’ha arribat als 10.550. Una part d’aquests bons resultats s’explica per l’entrada de la Facultat de Disseny i Enginyera Elisava a la federació. Sense tenir en compte Elisava, la UVic-UCC ha crescut un 7% en la matrícula de nou accés i un 3% en la matrícula total. Per tipus de titulacions, la matrícula global de la UVic-UCC aquest curs queda distribuïda de la següent manera: 5.228 persones matriculades als graus UVic; 1.975 als graus UManresa, 488 alumnes al grau d’UMedicina; 466 als graus d’UElisava, 462 als màsters UVic-UCC, 260 als doctorats UVic-UCC, 1.821 als graus i màsters dels centres adscrits, i 276 als Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) UVic-UCC.

Podeu consultar més informació sobre les dades de matrícula en aquest enllaç  

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte