Skip to main content

La Facultat de Medicina, present a la fira virtual UNIferia que se celebra ‘online’ del 19 al 21 de març

Uniferia

La Facultat de Medicina, present a la fira virtual UNIferia que se celebra ‘online’ del 19 al 21 de març

La UVic-UCC presenta la seva oferta acadèmica per al curs 2020-2021 a la plataforma virtual UNIferia, una fira que se celebra online del 19 al 21 de març arran de l’ajornament per la crisi del coronavirus del Saló de l’Ensenyament, que encara no té nova data. El grau en Medicina també hi serà present, juntament amb els altres 28 graus  que el curs vinent s’impartiran entre els campus de Vic i de Manresa i la seu de Granollers.

A partir del setembre, la Facultat de Medicina desplegarà el quart curs, el segon en què s’impartiran classes de forma simultània a les unitats docents de Vic i de Manresa. El pla docent per a quart, que inclou una assignatura a l’entorn de la salut mental, comportarà la realització de pràctiques clíniques específiques d’aquesta matèria en el marc de les sis setmanes en centres sanitaris que l’alumnat passa cada curs a partir de tercer.

L’ampliació de cursos, i per tant de nombre d’alumnes, permetrà optimitzar les instal·lacions de les Unitats Docents Territorials de Manresa, a l’Hospital Sant Joan de Déu, i de Vic, a l’Hospital Universitari d’aquesta ciutat, inaugurades aquest curs, així com els nous espais que des de l’octubre passat estan en funcionament a l’edifici de Can Baumann. La renovació i ampliació de les instal·lacions del centre d’innovació en simulació CISARC a finals del 2019, amb 1.000 m2 i vuit unitats, permetran continuar amb la utilització normalitzada d’aquesta metodologia entre l’alumnat del grau en Medicina ja des de primer.  

Una fira dedicada als graus catalans

Aquesta edició especial d’UNIferia, dedicada exclusivament a graus universitaris, l’han impulsat conjuntament amb les 12 universitats catalanes, entre les quals la UVic-UCC, sota el paraigua de la Conferencia de Rectores de las Universidades Españolas (CRUE), i estarà activa a www.graus.uniferia.org. D’aquesta manera, l’alumnat de secundària del país trobarà en un sol lloc informació sobre el ventall de graus i centres als quals poden optar per accedir als estudis universitaris.

La fira virtual tindrà un format responsiu i adaptable a dispositius mòbils i, a més, durant aquests dies, a través dels canals de xat, es donarà atenció i orientació personalitzada als futurs universitaris sobre les titulacions de grau, els sistemes d’accés i de formalització de matrícula, les possibilitats d’ajuts i beques per a l’estudi, i les opcions de mobilitat internacional de cada universitat. Posteriorment, la informació restarà disponible i es podrà consultar al mateix lloc fins al mes d’octubre. A més, en el punt d’informació principal de la plataforma, els usuaris trobaran dades generals sobre el sistema universitari català, així com un cercador per localitzar els diferents títols de les universitats participants a la fira.

UNIferia és la fira virtual creada per la CRUE que té per objectiu difondre la informació sobre l’oferta acadèmica dels estudis de grau i de màster de les universitats de l’àmbit estatal i de la qual ja s'han fet dues edicions. En aquest cas, es tracta d’una edició especial per als graus de les universitats catalanes.

I després, UNIferia Màster

Del 23 al 27 de març, la CRUE activarà la primera edició d’UNIferia Màster amb l’oferta d’estudis de màster de més d’una cinquantena d’universitats espanyoles, entre les quals hi ha la UVic-UCC, que hi presentarà la seva proposta de màsters, postgraus i doctorats impartits a Vic, Manresa, Granollers o Barcelona entre d’altres ciutats.

Pel que fa a màsters propis i postgraus, l’oferta s’ampliarà el curs vinent amb cursos vinculats, sobretot, a l’àmbit de la salut i, més en concret, amb un màster en Transformació Digital dels Serveis de Salut i Socials al campus UManresa. Aquest nou programa sorgeix arran del canvi de paradigma que suposa l’entrada del món digital en el terreny de la salut i social, “que requereix professionals amb una nova visió del potencial de la tecnologia per millorar la qualitat assistencial i amb noves aptituds i coneixements per treure’n el màxim profit”, segons explica Coco Vilaseca, directora del Centre Internacional de Formació Contínua del campus UManresa.

Una altra de les novetats en formació contínua és el pas del màster en Cirurgia Podològica de l’Avantpeu a la modalitat semipresencial, que redueix sensiblement el gruix de sessions a la Universitat i aprofundeix en l’ús d’eines formatives online, concentrant l’activitat pràctica en jornades de cap de setmana. També destaquen una nova programació del Postgrau en Sinologia i Patologia mamària i un nou Postgrau en Innovació en Salut Mental: Estratègies, Models i Sistemes d’Atenció, de la Càtedra de Salut Mental.

Finalment, la formació contínua de la UVic-UCC ampliarà el proper curs l’oferta de Cursos d’Especialització Universitària, és a dir, estudis orientats especialment a professionals que refereixen actualitzar-se en una matèria concreta. En col·laboració amb empreses, entitats o institucions sanitàries o educatives, entre les novetats d’aquest tipus de cursos hi destaca el de Teràpia en Cèl·lules CAR-T, de la Facultat de Medicina, la UB i la UAB.
  

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte