Skip to main content

La Facultat de Medicina, present a la fira virtual UNIferia que se celebra ‘online’ del 19 al 21 de març

Uniferia

La Facultat de Medicina, present a la fira virtual UNIferia que se celebra ‘online’ del 19 al 21 de març

La UVic-UCC presenta la seva oferta acadèmica per al curs 2020-2021 a la plataforma virtual UNIferia, una fira que se celebra online del 19 al 21 de març arran de l’ajornament per la crisi del coronavirus del Saló de l’Ensenyament, que encara no té nova data. El grau en Medicina també hi serà present, juntament amb els altres 28 graus  que el curs vinent s’impartiran entre els campus de Vic i de Manresa i la seu de Granollers.

A partir del setembre, la Facultat de Medicina desplegarà el quart curs, el segon en què s’impartiran classes de forma simultània a les unitats docents de Vic i de Manresa. El pla docent per a quart, que inclou una assignatura a l’entorn de la salut mental, comportarà la realització de pràctiques clíniques específiques d’aquesta matèria en el marc de les sis setmanes en centres sanitaris que l’alumnat passa cada curs a partir de tercer.

L’ampliació de cursos, i per tant de nombre d’alumnes, permetrà optimitzar les instal·lacions de les Unitats Docents Territorials de Manresa, a l’Hospital Sant Joan de Déu, i de Vic, a l’Hospital Universitari d’aquesta ciutat, inaugurades aquest curs, així com els nous espais que des de l’octubre passat estan en funcionament a l’edifici de Can Baumann. La renovació i ampliació de les instal·lacions del centre d’innovació en simulació CISARC a finals del 2019, amb 1.000 m2 i vuit unitats, permetran continuar amb la utilització normalitzada d’aquesta metodologia entre l’alumnat del grau en Medicina ja des de primer.  

Una fira dedicada als graus catalans

Aquesta edició especial d’UNIferia, dedicada exclusivament a graus universitaris, l’han impulsat conjuntament amb les 12 universitats catalanes, entre les quals la UVic-UCC, sota el paraigua de la Conferencia de Rectores de las Universidades Españolas (CRUE), i estarà activa a www.graus.uniferia.org. D’aquesta manera, l’alumnat de secundària del país trobarà en un sol lloc informació sobre el ventall de graus i centres als quals poden optar per accedir als estudis universitaris.

La fira virtual tindrà un format responsiu i adaptable a dispositius mòbils i, a més, durant aquests dies, a través dels canals de xat, es donarà atenció i orientació personalitzada als futurs universitaris sobre les titulacions de grau, els sistemes d’accés i de formalització de matrícula, les possibilitats d’ajuts i beques per a l’estudi, i les opcions de mobilitat internacional de cada universitat. Posteriorment, la informació restarà disponible i es podrà consultar al mateix lloc fins al mes d’octubre. A més, en el punt d’informació principal de la plataforma, els usuaris trobaran dades generals sobre el sistema universitari català, així com un cercador per localitzar els diferents títols de les universitats participants a la fira.

UNIferia és la fira virtual creada per la CRUE que té per objectiu difondre la informació sobre l’oferta acadèmica dels estudis de grau i de màster de les universitats de l’àmbit estatal i de la qual ja s'han fet dues edicions. En aquest cas, es tracta d’una edició especial per als graus de les universitats catalanes.

I després, UNIferia Màster

Del 23 al 27 de març, la CRUE activarà la primera edició d’UNIferia Màster amb l’oferta d’estudis de màster de més d’una cinquantena d’universitats espanyoles, entre les quals hi ha la UVic-UCC, que hi presentarà la seva proposta de màsters, postgraus i doctorats impartits a Vic, Manresa, Granollers o Barcelona entre d’altres ciutats.

Pel que fa a màsters propis i postgraus, l’oferta s’ampliarà el curs vinent amb cursos vinculats, sobretot, a l’àmbit de la salut i, més en concret, amb un màster en Transformació Digital dels Serveis de Salut i Socials al campus UManresa. Aquest nou programa sorgeix arran del canvi de paradigma que suposa l’entrada del món digital en el terreny de la salut i social, “que requereix professionals amb una nova visió del potencial de la tecnologia per millorar la qualitat assistencial i amb noves aptituds i coneixements per treure’n el màxim profit”, segons explica Coco Vilaseca, directora del Centre Internacional de Formació Contínua del campus UManresa.

Una altra de les novetats en formació contínua és el pas del màster en Cirurgia Podològica de l’Avantpeu a la modalitat semipresencial, que redueix sensiblement el gruix de sessions a la Universitat i aprofundeix en l’ús d’eines formatives online, concentrant l’activitat pràctica en jornades de cap de setmana. També destaquen una nova programació del Postgrau en Sinologia i Patologia mamària i un nou Postgrau en Innovació en Salut Mental: Estratègies, Models i Sistemes d’Atenció, de la Càtedra de Salut Mental.

Finalment, la formació contínua de la UVic-UCC ampliarà el proper curs l’oferta de Cursos d’Especialització Universitària, és a dir, estudis orientats especialment a professionals que refereixen actualitzar-se en una matèria concreta. En col·laboració amb empreses, entitats o institucions sanitàries o educatives, entre les novetats d’aquest tipus de cursos hi destaca el de Teràpia en Cèl·lules CAR-T, de la Facultat de Medicina, la UB i la UAB.
  

Comparteix a les xarxes:


Notícies

El conseller Joaquim Nadal en la visita a les noves instal·lacions

El conseller Nadal elogia les noves instal·lacions de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC destinades a docència i recerca

El conseller de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Nadal, ha visitat, aquest matí, les noves instal·lacions de la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), destinades a docència i a recerca. Les obres han

L'estudi s'ha fet entre l'IGTP i el Banc de Sang i Teixits

Santiago Roura participa en l'estudi dels primers bioimplants cardíacs per tractar pacients amb infart de miocardi amb cèl·lules mare de cordó umbilical

Els resultats prometedors obtinguts en l'assaig clínic amb un medicament pioner de teràpia avançada anomenat PeriCord, que busca reparar el cor en pacients que han patit un infart, confirma la factibilitat de noves teràpies basades en l'aplicació de cèl·lules mare i l'enginyeria de teixits per

Anna Molas, directora de comunicació de la Facultat de Medicina

Anna Molas: “Hem d’apropar encara més la recerca i el coneixement a la societat”

Màster en Estudis Avançats en Comunicació Social per la Universitat Pompeu Fabra i llicenciada en Comunicació Audiovisual, Anna Molas i Subirats compta amb una àmplia trajectòria professional en diversos gabinets de comunicació institucional, política i corporativa. Ha treballat per a diferents polítics, líders, organitzacions governamentals

Estudiants del grau en Medicina

La Facultat de Medicina, en procés d’acreditació del grau en Medicina a l’AQU

La Facultat de Medicina de la UVic-UCC ha sol·licitat a l’Agència de Qualitat Universitària de Catalunya (AQU) l’acreditació del grau en Medicina i actualment està en fase de preparació de la documentació corresponent. Aquesta acreditació, que arriba set anys després de la posada en marxa

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte