Skip to main content

La Càtedra de Cures Pal·liatives de la UVic-UCC posa en marxa un curs d’atenció a les persones que viuen en centres residencials en un context de crisi

Curs de la Càtedra de Cures Pal·liatives

La Càtedra de Cures Pal·liatives de la UVic-UCC posa en marxa un curs d’atenció a les persones que viuen en centres residencials en un context de crisi

La situació generada per l’evolució de la pandèmia pel coronavirus SARS-CoV-2 i la malaltia que desencadena en les persones, la covid-19, ha afectat d’una manera molt intensa els centres residencials, i de manera especial les persones que hi viuen. La pandèmia ha comportat una estratègia d’intervenció d’alta intensitat assistencial centrada en les necessitats i adreçada a les persones que viuen als centres residencials, atesa les seves circumstàncies d’especial vulnerabilitat i fragilitat. Per tal de millorar les competències professionals i directives del sector residencial per respondre a situacions de crisis, la Càtedra de Cures Pal·liatives de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) en col·laboració amb el Departament de Salut i el Departament de Drets Socials, ha posat en marca el ‘Curs per a l’atenció integral i integrada de persones al sector residencial en context de crisi’.

Partint de la situació viscuda amb la covid-19, la intenció és que el curs sigui d’utilitat per a tot tipus de situacions, amb una perspectiva sistèmica i de futur. L’objectiu d’aquest curs se centra a millorar les competències professionals i directives per a respondre a situacions de crisis, partint de la situació viscuda amb covid-19, però amb utilitat per a tot tipus de situacions, amb una perspectiva sistèmica i de futur.

Un curs per millorar competències

El ‘Curs per a l’atenció integral i integrada de persones al sector residencial en context de crisi’ consisteix en 14 sessions audiovisuals, que descriuen les necessitats d’atenció i les accions per atendre-les, i les necessitats de les persones amb malalties avançades, tant des del punt de vista sanitari com del psicosocial i existencial. A l’inici de les sessions, en les quals també participen professionals de l’atenció primària, es donen recomanacions per a situacions diverses com la presa de decisions, la cura de l’equip, o els aspectes de gestió. El curs es complementa amb sessions virtuals de suport.

El curs s’inscriu en un conjunt d’activitats de recerca, suport psicosocial i formació al sector residencial. Aquesta activitat formativa pretén donar resposta a un dels factors que ha generat més impacte en els professionals i les organitzacions en la pandèmia, que és la necessitat de millorar les competències dels professionals assistencials i dels equips responsables en l’atenció de persones residents. D’una manera especial aquesta necessitat es fa evident en situacions de crisi com les que estem vivint, però alhora han de capacitar per donar resposta a tot tipus de situacions complexes.

Aquesta primera edició del curs, que va començar el 14 de juny, compta amb la participació de 100 centres residencials i està previst que es facin diferents edicions del curs al llarg d’aquest any i del vinent per facilitar-hi l’accés a tots els centres residencials Catalunya. La previsió és que cada edició del curs tingui una durada de vuit mesos per facilitar l’organització interna de cada centre, ja que la formació i el suport dels professionals és una de les millors eines que es poden donar per respondre a aquesta crisi i millorar la qualitat d’atenció a les persones i la cura dels professionals, reconeixent el compromís d’aquests últims i de les organitzacions en la resposta a la pandèmia.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte