Skip to main content

L’equip Well(nest) guanya el campionat Vic i-Days 2023 amb una projecte comunitari per fomentar hàbits saludables

Equip Well(Nest) guanyador del 1r premi del concurs Vic i-Days

L’equip Well(nest) guanya el campionat Vic i-Days 2023 amb una projecte comunitari per fomentar hàbits saludables

L’equip Well(nest), integrat pels estudiants Júlia Romeu, Diana Hernández i Jordi Soh, ha guanyat el primer premi del campionat Vic i-Days 2023 que ha tingut lloc entre el 19 i 20 d’octubre a la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). En aquesta segona edició de la competició, els participants havien de donar resposta al repte que es plantejava, això és, la construcció de comunitats saludables: la promoció d’estils de vida saludables i la prevenció de malalties cròniques.

El jurat ha valorat que la proposta de Well(nest), vinculada a la promoció d’hàbits saludables en la comunitat universitària. “Existeix la possibilitat de poder implementar la proposta, les opcions de creixement i la involucració de diferents agents”, ha explicat Manu Vidal-Ribas, membre de l’organització, i ha afegit que “aquesta proposta interdisciplinària pot arribar bé als usuaris i tenir benefici a curt termini”. L’equip guanyador és un equip multidisciplinari format per estudiants del Campus Vic de la UVic-UCC, dels graus en Fisioteràpia, Medicina i Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport. El premi que han obtingut consisteix en 1.200 euros i en l’oportunitat de poder participar a la final europea dels i-Days a l’EIT Health Career Path, que es farà del 30 de novembre a l‘1 de desembre a Barcelona. En aquest esdeveniment s’escollirà el guanyador absolut entre els finalistes dels i-Days de vint-i-cinc ciutats europees diferents.

Els premis del campionat Vic i-Days, que s’han lliurat aquest migdia a la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, també han reconegut en segona posició l’equip Transformem el que Respirem, format per Nerea Toro, Aina Altimiras i Maria Roura, del grau en Biotecnologia de la UVic-UCC. En aquest cas, han fet una proposta complementària al lema “Reutilitzar, Reciclar i Reduir”, que consistia en transformar la contaminació a través de components de la tecnologia. El jurat n’ha destacat el fet que “és una proposta molt innovadora i trencadora”. En aquest cas l’equip ha rebut 500 euros.

L’equip Vitality Creators ha quedat en tercera posició i ha estat mereixedor d’un premi de 300 euros “per haver trobat un espai de desconnexió que permet lluitar contra les addiccions a la tecnologia i fomentar el contacte humà presencial”, ha destacat el jurat. L’equip ha estat format per Mireia Salas, Katherina Mas i Anna Casali, del grau en Publicitat i Relacions Públiques de la UVic-UCC.

En total, a la competició, hi han participat una vintena d’estudiants. El jurat d’aquesta competició entre estudiants l’ha format Manu Vidal-Ribas, responsable de l’àrea social del Centre d’Estudis Sanitaris i Socials de la UVic-UCC; Daniel Moreno, cap d’Innovació de l’Hospital Germans Trias i Pujol, i Rosa Rubio, activista en salut mental. El jurat ha valorat molt positivament l’alt nivell i impacte dels projectes presentats i l’experiència dels Vic i-Days. Manu Vidal-Ribas ha explicat que “ha estat una experiència molt positiva i que tots els participants, tant estudiants com experts, l’han viscut amb ganes de poder compartir coneixements i propostes a la universitat”.

Solucions a problemes reals

Vic i-Days 2023 és una competició que es planteja com a objectiu trobar respostes i promocionar estils de vida saludables entre la població per tal d’establir mesures de prevenció de malalties cròniques associades a hàbits poc saludables. El tipus de solucions que s’han plantejat s’han focalitzat a promocionar hàbits més saludables a través de propostes comunitàries fent ús de la tecnologia, a ajudar al diagnòstic precoç de malalties o a oferir programes comunitaris interprofessionals per ajudar a la ciutadania en general. 

El campionat vol promoure i impulsar projectes d’innovació i pensament crític dirigits a estudiants per tal que puguin treballar amb necessitats socials reals i a les quals poden donar resposta des de les titulacions universitàries. Es tracta d’un campionat europeu d’innovació en l’àmbit de la salut promogut per la xarxa europea EIT Health i que, en el cas de Vic, està coorganitzat entre la UVic-UCC i l’Institut Català de Salut.

Dos dies de treball en equip

Els i-Days són un campionat europeu d’innovació en l’àmbit de la salut promogut per EIT Health, una xarxa europea d’entitats de la salut i innovació que treballen en iniciatives sota el principi del “triangle del coneixement”, en què agents de recerca, indústria i educació s’uneixen per trobar solucions innovadores als reptes dels nostres temps. 

Els estudiants han comptat amb l’experiència i l’assessorament de mentors relacionats amb la temàtica proposada, amb qui van poder parlar el dia 19 a la tarda. L’objectiu de l’existència d’aquests mentors era d’aportar la seva expertesa a l’hora de solucionar els dubtes o orientar els equips i, també, de desafiar-los i estimular-los en la solució que plantejaven.

Els Vic i-Days 2023 són organitzats per un consorci format per un soci acadèmic (UVic-UCC), un soci clínic (ICS-Hospital Universitari Germans Trias i Pujol), un centre tecnològic (Eurecat) i un think tank (Fundació TIC Salut Social). La durada d’aquest projecte, iniciat l’any passat, serà de quatre anys i està previst que finalitzi el 2025.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte