Inscripcions obertes a les XIII Jornades RDI TIC Salut Social, que debatran sobre inclusió social i intel·ligència artificial
Un any més arriben les Jornades RDI TIC Salut Social. En la seva 13a edició, i sota l’enfocament Construint inclusió amb la IA als serveis socials, el debat girarà entorn a com avançar cap a una societat més inclusiva. Una jornada amb mirada tecnològica de present i futur sobre els serveis socials a Catalunya i com seguir avançant sense perdre de vista les necessitats reals de la ciutadania.
L’acte se celebra el pròxim 25 d’abril al Paranimf de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, de 9 a 17 h. Comptarà amb la presència de representants dels serveis socials, del món acadèmic i del teixit industrial. Un debat on es presentarà l’estat de l’art actual en matèria de necessitats socials i com es poden resoldre amb l’exemple de projectes que utilitzen la intel·ligència artificial aplicada. També es presentaran els avenços de l’Agència d’Atenció Integrada Social i Sanitària.
La jornada s’ofereix en format híbrid, presencial i online. La modalitat presencial té un aforament màxim de 200 persones. Per aquest motiu és molt recomanable realitzar inscripció prèvia a través de la web de la jornada clicant al següent enllaç. La retransmissió en streaming és il·limitada. No obstant també requereix inscripció prèvia a través del mateix enllaç. El mateix dia de la jornada quedarà habilitat el visor per connectar-se en remot des del seu lloc web.
Treball en xarxa i zona demostrativa
Les XIII Jornades RDI TIC Salut Social no acaben aquí. Durant les estones de pausa, que tindran lloc al claustre de la Casa de la Convalescència de Vic i adjacent al Paranimf, els assistents comptaran amb aquest espai com a punt de trobada per generar sinergies i detectar noves oportunitats de treball conjunt. A més, podran conèixer solucions aplicades a la cura de les persones a través dels estands ubicats en aquesta localització.
L’acte comptarà amb unes paraules de benvinguda de les conselleries de Drets Socials i Salut, de l’alcalde de Vic i del rector de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, i del director de la Fundació TIC Salut Social.
Entre les professionals que participaran a la jornada s’hi compten representants de la Universitat de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra o la Universitat Politècnica de Catalunya. També hi hauran representants de la Oficina de Protecció de Dades de Salut i de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya.
Aquesta cita anual s’organitza a través del treball en xarxa de les entitats del territori de la Catalunya central. Està impulsada a través de la Fundació TIC Salut Social i la Càtedra TIC Salut Social de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. I compten amb la col·laboració de l’ICS – Gerència Territorial de Catalunya Central, el Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic, Althaia, l’EAP Vic, Osonament, la Fundació Sant Tomàs i Osona Acció social.
També compta amb el suport de representants del teixit industrial com iN2, Doole Health, Evidenze, Chiesi, Seidor i Minsait.
Notícies
Suspensió de classes per alerta de pluges i minut de silenci en record de les víctimes de la DANA
Atès l’avís de Protecció Civil i dels serveis d’emergència d’alerta de pluges torrencials en les pròximes hores, la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ha decidit suspendre totes les classes i activitats docents des d’aquest mateix moment i al llarg de tot
La Facultat de Medicina incorpora 243 nous estudiants de nou accés i en suma 748, un 7% més que el curs passat
La Facultat de Medicina de la UVic-UCC enguany compta amb 243 estudiants de nou accés i suma un total de 748 estudiants matriculats als tres graus que s’hi imparteixen −Medicina, Audiologia General i Odontologia−, xifra que suposa un 7% més que el
Dídac Sotorra subratlla l’estreta relació entre la medicina i l’odontologia en la conferència d’inauguració de curs de la Facultat de Medicina
L’odontòleg Dídac Sotorra, titulat en el màster de Cirurgia Bucal i Implantologia Bucofacial per la Universitat de Barcelona i màster en Patologia Oral per la Universitat del País Basc, ha inaugurat aquest migdia el curs acadèmic 2024-2025 de la Facultat de Medicina de la Universitat
Francesc Roca-Ribas: “Volem que l’audiologia sigui percebuda com una branca de la ciència que estudia l’audició, l’equilibri i els trastorns relacionats”
El Dr. Francesc Roca-Ribas Sardà, llicenciat en Medicina i Cirurgia per la UAB (1977), és especialista en Otorrinolaringologia via MIR 1978-1981. Actualment, és vicedegà del grau en Audiologia General de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC i professor de l'assignatura d'Estructura i Funció de