Skip to main content

Els estudiants Medicina podran seguir sessions de cirurgia per a residents de la Fundació Althaia

Els estudiants Medicina podran seguir sessions de cirurgia per a residents de la Fundació Althaia

L'alumnat del grau en Medicina de la UVic-UCC podrà seguir, d'ara en endavant, un programa de sessions de cirurgia adreçades a metges residents de l'Hospital Sant Joan de Déu de la Fundació Althaia. Aquesta institució i la Facultat de Medicina han arribat a un acord perquè els i les estudiants puguin participar en aquestes activitats formatives, que s'organitzen de forma quinzenal en format online i que es retransmeten en directe des de diversos hospitals espanyols i internacionals.

En aquestes càpsules s'hi tracten temes diversos que van des de qüestions més genèriques com els drets i deures dels residents en cirurgia fins a d'altres de molt concretes com ara les implicacions terapèutiques del càncer gàstric difús. Les sessions les imparteixen diferents especialistes sanitaris,i permeten als estudiants consolidar coneixements de patologies que hagin estudiat o estiguin estudiant a classe per tal de comprovar com es tracten dins els quiròfans. A més podran participar en el debat i discussió posterior. En la programació d'aquest primer trimestre de curs, a banda de cirurgians de diferents centres espanyols també n'hi participarà un de britàni (el Saint Mark's Hospital de Londres) i un de mexicà (l'Hopital Regional Tlalnepantla). Les sessions tenen lloc els dijous a les 17:00h via Zoom, tenen una durada d’una hora i posteriorment es troben disponibles al canal de Youtube d’Althaia per aquelles persones que no les hagin pogut seguir en directe.

El programa s'organitza des del Servei de Cirurgia General i Digestiva d'Althaia, i el coordina Roser Farré, adjunta de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu i professora associada de la Facultat de Medicina. Segons l'organització, Des de Ferré, "aquestes col·laboracions entre centres hospitalaris, professionals sanitaris i institucions universitàries tanquen un cercle de formació molt atractiu de cara als estudiants pel fet que poden ser presents a les sessions de cirurgia, les poden recuperar quan els puguin ser d’utilitat i poden veure com s’apliquen a la pràctica quirúrgica conceptes i tècniques que es tracten a les aules". El projecte compta amb la col·laboració de la Societat Catalana de Cirurgia, la Societat Catalana d'Endoscòpia Digestiva Mèdico-Quirúrgica, la Sociedad Española de Investigaciones Quirúrgicas (SEIQ), els Laboratoris Farmacèutics ROVI i la Asociación Española de Cirujanos.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte