Skip to main content

El grup de recerca M₃O, juntament amb la Càtedra de Bioètica, posa en marxa el projecte TEMPS per avaluar la influència de la pandèmia en l’elecció dels estudis sociosanitaris i biomèdics

Logo del projecte TEMPS

El grup de recerca M₃O, juntament amb la Càtedra de Bioètica, posa en marxa el projecte TEMPS per avaluar la influència de la pandèmia en l’elecció dels estudis sociosanitaris i biomèdics

Fins a quin punt la pandèmia de covid-19 ha influït en els estudiants de primer curs a l’hora d’escollir graus de l’àmbit sociosanitari i biomèdic? El projecte TEMPS, impulsat pel grup de recerca Methodology, Methods, Models and Outcomes of Health and Social Sciences (M₃O) i la Càtedra de Bioètica “Fundació Grífols” de la UVic-UCC, vol donar resposta a aquesta qüestió. L’estudi té com a objectiu analitzar la tendència en indicadors de matriculació i sol·licituds de matriculació de primer curs en els graus dels àmbits sociosanitari i biomèdic del territori espanyol durant un període de sis anys, del curs 2016-2017 fins al curs 2021-2022. Els investigadors pretenen avaluar quantitativament la influència de la pandèmia com a factor determinant en l’elecció dels graus universitaris en aquests àmbits a través d’una enquesta, i identificar amb metodologia qualitativa les vivències relacionades amb la covid-19 dels estudiants de 1r curs de l’àmbit sociosanitari i biomèdic (infermeria, medicina, psicologia, fisioteràpia, etc.)

Javier Jerez, investigador principal del projecte TEMPS, explica que “la intenció és entendre la situació actual i l’impacte que ha tingut la pandèmia en l’elecció dels estudis”. A partir d’aquí, la voluntat és “proposar possibles adaptacions del sistema universitari espanyol en base als resultats obtinguts per donar resposta als reptes actuals i futurs”, explica l’investigador principal.

A més de Jerez, també formen part de l’equip investigador Anna Ramon, Jaume Miquel March i Agustí Comella, del grup de recerca M₃O; i Núria Terribas, Ester Busquets i Irene Cambra per part de la Càtedra de Bioètica “Fundació Grífols”.

Una enquesta als estudiants de primer de la UVic-UCC

Una de les primeres accions que s’està portant a terme dins del projecte TEMPS és el llançament de l’enquesta als estudiants de primer curs de la UVic-UCC dels graus dels àmbits sociosanitari i biomèdic, per tal de conèixer com ha influït la pandèmia a l’hora de triar els estudis universitaris.

Durant aquestes setmanes s’està fent el pilotatge i s’espera tenir-ne els primers resultats pròximament. La intenció, però, és extrapolar l’enquesta i fer-la arribar als i a les estudiants universitàries de l’Estat espanyol a partir del mes de maig per obtenir una major representativitat.

El projecte està promogut pel grup de recerca M₃O i per la Càtedra de Bioètica Fundació Grífols de la UVic-UCC, en col·laboració amb les universitats de Màlaga, La Rioja, A Corunya, el País Basc i la Complutense de Madrid. El projecte compta amb el finançament de la Fundació Víctor Grífols i Lucas.

Si ets estudiant de primer curs de l'àmbit sociosanitari (Medicina, Fisioteràpia, Infermeria, Psicologia, etc.) i encara no has contestat l'enquesta ho pots fer clicant aquí (durada de 4-5 minuts aproximadament).

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte