Skip to main content

El cicle de webinars del DIXIT acaba amb un balanç de gairebé 800 assistents

El cicle de webinars del DIXIT acaba amb un balanç de gairebé 800 assistents

Aquest dijous acaba el cicle de conferències online que han impulsat els diferents centres DIXIT des del passat mes de maig, on professionals i experts han parlat sobre violència de gènere i salut emocional d’infants i adults en l’era de la Covid-19, sobre la perspectiva intercultural en el treball amb joves, sobre l’ús de dades massives en l’àmbit d’afers socials i sobre l’assetjament escolar. El DIXIT Vic, juntament amb la Càtedra de Salut Mental de la UVic-UCC i el Grau en Educació Social de la UVic-UCC, han organitzat quatre de les sis xerrades que s’han fet i que, en total, han reunit gairebé 800 assistents.

El cicle de xerrades del DIXIT Vic el va obrir la conferència “Garantint drets per erradicar les violències masclistes”, a càrrec de Montse Pineda. Aquest webinar va comptar amb la col·laboració del Grau en Educació Social UVic-UCC i va reunir 331 usuaris en directe. La segona conferència  va portar per títol “Impacte emocional de la COVID-19 i el confinament en la salut mental d’infants i adolescents” i va anar a càrrec de la Dra. Aurea Autet i el Dr. Pere Bonet Amb la col·laboració de la Càtedra de Salut Mental de la UVic-UCC, va reunir 213 persones. La tercera xerrada, celebrada dimarts a la tarda, es titulava “Factors de vulnerabilitat i resiliència individual en l’impacte emocional de la Covid-19 en la població adulta”, i també va comptar amb la col·laboració de la Càtedra de Salut Mental. Impartida en aquest cas pels doctors Miquel Casas i Pere Bonet va comptar amb la participació de 140 persones. Finalment, l‘última xerrada del cicle, “Bullying i Ciberbulling: què hi podem fer com a societat per a la seva prevenció?”, s’ha dut a terme aquest dijous. La conferència, que ha tingut 110 assistents, ha anat a càrrec dels mestres i psicòlegs Jordi Collell i Carme Escudé, i s’ha dut a terme amb la col·laboració de l’Obra Social ‘la Caixa’ i la Plataforma Cultural de la UEV.

Tatiana Bou, tècnica del DIXIT Vic Centre de Documentació de Serveis Socials, valora molt positivament l’experiència en l’organització d’aquest cicle de webinars, i atribueix l’èxit al fet que el públic a qui s’adreçaven les sessions eren professionals especialitzats, tant de l’àmbit sociosanitari com del socioeducatiu. També considera la bona acollida recau també “en la gran qualitat dels i les ponents escollits, tots ells bons comunicadors en un format virtual molt exigent” i en l’elecció de les temàtiques a tractar, “estretament vinculades en la situació social durant la pandèmia”, diu Bou. La responsable del DIXIT Vic s’ha mostrat satisfeta de la confiança dipositada en el servei per part del Departament de Benestar, Afers Socials i Famílies i del Centre d’Estudis Sanitaris i Socials de la UVic-UCC per tirar endavant aquest repte.

“DIXIT Vic és un servei petit en comparació amb d’altres de la mateixa tipologia, i amb tot ha estat el que més iniciatives webinar ha organitzat i un dels primers que s’ha llençat a fer-ho”, explica Bou. En el marc de la UVic-UCC també s’ha dedicat a oferir suport tècnic a altres unitats de la institució que l’han requerit, com el CESS o la Càtedra de Bioètica, per fer sessions de la mateixa naturalesa. De cara a la tardor, els centres DIXIT treballen conjuntament per oferir un calendari de webinars comú.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte