Skip to main content

Althaia, FUB - UManresa i Avinent creen un ecosistema d’innovació i tecnologia al servei de la medicina personalitzada

Demostració del hub d'innovació d'Althaia, FUB Manresa i Avinent

Althaia, FUB - UManresa i Avinent creen un ecosistema d’innovació i tecnologia al servei de la medicina personalitzada

La Fundació Althaia, la Fundació Universitària del Bages – UManresa i Avinent han sumat esforços per crear MAP+, un hub d’innovació i tecnologia al servei de la medicina i l’atenció personalitzades. L’expertesa de les tres organitzacions impulsores permet generar un ecosistema d’innovació i tecnologia on s’integren empreses, universitats, administracions i organitzacions socials del territori amb l’objectiu de desenvolupar i validar noves tecnologies que serveixin per introduir millores en la medicina i en l’atenció personalitzada dels pacients.

MAP+ vol potenciar el coneixement tecnològic i promoure la transferència de les noves tecnologies als sectors de la salut i social. En concret, es vol promoure l’aplicació de noves tecnologies que puguin garantir una millor seguretat dels pacients, per exemple, disminuint el temps d’exposició a anestèsics, reduint les infeccions, el dolor i les complicacions postquirúrgiques.
També es vol millorar l’atenció i el benestar dels usuaris amb una millor i major cobertura de les seves necessitats. Per exemple, a través dels nous usos que es puguin donar a la tecnologia 3D o la realitat virtual i augmentada perquè es converteixin en una eina de diagnòstic més precisa, ajudin a determinar un millor tractament i una rehabilitació més personalitzada. Tecnologies com la impressió 3D també permet personalitzar pròtesis, plantilles o crosses i adaptar-les a les necessitats de cada usuari.

Un hub de referència

MAP+ és un projecte arrelat al Bages que vol convertir-se en un pol de referència en el sector de la tecnologia en l’àmbit de la salut i social. De fet, la iniciativa, a més de millorar l’atenció dels pacients, també pretén impulsar l’emprenedoria, augmentar la competitivitat de les empreses del territori, generar llocs de treball qualificats, retenir talent i fomentar la docència i la recerca vinculada a les noves tecnologies.
Per això el projecte, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa, el Consell Comarcal del Bages, Sant Andreu Salut i la Cambra de Comerç de Manresa, busca la col·laboració de diferents agents del territori per introduir millores en la medicina i en l’atenció personalitzada de la comarca que es puguin traduir en beneficis per a la societat.

Les principals línies de treball de MAP+ són el Tech experience, per desenvolupar, testejar i validar la tecnologia; la col·laboració amb empreses de tecnologies mèdiques; l’educació, docència i formació; la innovació, recerca, captació i retenció de talent; i la col·laboració amb centres d’atenció sanitària, sociosanitària i d’atenció a la dependència per adequar l’aplicabilitat de la tecnologia i establir plans en relació a aquella que és més adequada en cada cas.

Experiències tecnològiques

Althaia, la FUB i Avinent treballen de manera coordinada amb la col·laboració d’altres empreses i institucions per tal de validar diferents tecnologies, fer que s’implementin de manera segura i adequada o, també, per descobrir-ne nous usos de tecnologies inicialment no ideades per al sectors de salut i social.

En l’actualitat ja s’està treballant en projectes relacionats amb la tecnologia 3D, la robòtica, la intel·ligència artificial o les experiències immersives. El MAP+ fa visibles algunes d’aquestes experiències tecnològiques a través del Tech experience ja que un dels objectius és fer visible la tecnologia desenvolupada i mostrar els seus usos a través d’experiències sensorials per tal que els assistents puguin entendre millor el seu funcionament, l’aplicabilitat i els beneficis.

Aquest espai s’adreça a estudiants, professionals, empresaris, organitzacions, administracions per tal que puguin veure i entendre les diferents iniciatives i projectes en funcionament, així com proposar-ne de nous per explorar conjuntament.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte