Skip to main content

Althaia, FUB - UManresa i Avinent creen un ecosistema d’innovació i tecnologia al servei de la medicina personalitzada

Demostració del hub d'innovació d'Althaia, FUB Manresa i Avinent

Althaia, FUB - UManresa i Avinent creen un ecosistema d’innovació i tecnologia al servei de la medicina personalitzada

La Fundació Althaia, la Fundació Universitària del Bages – UManresa i Avinent han sumat esforços per crear MAP+, un hub d’innovació i tecnologia al servei de la medicina i l’atenció personalitzades. L’expertesa de les tres organitzacions impulsores permet generar un ecosistema d’innovació i tecnologia on s’integren empreses, universitats, administracions i organitzacions socials del territori amb l’objectiu de desenvolupar i validar noves tecnologies que serveixin per introduir millores en la medicina i en l’atenció personalitzada dels pacients.

MAP+ vol potenciar el coneixement tecnològic i promoure la transferència de les noves tecnologies als sectors de la salut i social. En concret, es vol promoure l’aplicació de noves tecnologies que puguin garantir una millor seguretat dels pacients, per exemple, disminuint el temps d’exposició a anestèsics, reduint les infeccions, el dolor i les complicacions postquirúrgiques.
També es vol millorar l’atenció i el benestar dels usuaris amb una millor i major cobertura de les seves necessitats. Per exemple, a través dels nous usos que es puguin donar a la tecnologia 3D o la realitat virtual i augmentada perquè es converteixin en una eina de diagnòstic més precisa, ajudin a determinar un millor tractament i una rehabilitació més personalitzada. Tecnologies com la impressió 3D també permet personalitzar pròtesis, plantilles o crosses i adaptar-les a les necessitats de cada usuari.

Un hub de referència

MAP+ és un projecte arrelat al Bages que vol convertir-se en un pol de referència en el sector de la tecnologia en l’àmbit de la salut i social. De fet, la iniciativa, a més de millorar l’atenció dels pacients, també pretén impulsar l’emprenedoria, augmentar la competitivitat de les empreses del territori, generar llocs de treball qualificats, retenir talent i fomentar la docència i la recerca vinculada a les noves tecnologies.
Per això el projecte, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa, el Consell Comarcal del Bages, Sant Andreu Salut i la Cambra de Comerç de Manresa, busca la col·laboració de diferents agents del territori per introduir millores en la medicina i en l’atenció personalitzada de la comarca que es puguin traduir en beneficis per a la societat.

Les principals línies de treball de MAP+ són el Tech experience, per desenvolupar, testejar i validar la tecnologia; la col·laboració amb empreses de tecnologies mèdiques; l’educació, docència i formació; la innovació, recerca, captació i retenció de talent; i la col·laboració amb centres d’atenció sanitària, sociosanitària i d’atenció a la dependència per adequar l’aplicabilitat de la tecnologia i establir plans en relació a aquella que és més adequada en cada cas.

Experiències tecnològiques

Althaia, la FUB i Avinent treballen de manera coordinada amb la col·laboració d’altres empreses i institucions per tal de validar diferents tecnologies, fer que s’implementin de manera segura i adequada o, també, per descobrir-ne nous usos de tecnologies inicialment no ideades per al sectors de salut i social.

En l’actualitat ja s’està treballant en projectes relacionats amb la tecnologia 3D, la robòtica, la intel·ligència artificial o les experiències immersives. El MAP+ fa visibles algunes d’aquestes experiències tecnològiques a través del Tech experience ja que un dels objectius és fer visible la tecnologia desenvolupada i mostrar els seus usos a través d’experiències sensorials per tal que els assistents puguin entendre millor el seu funcionament, l’aplicabilitat i els beneficis.

Aquest espai s’adreça a estudiants, professionals, empresaris, organitzacions, administracions per tal que puguin veure i entendre les diferents iniciatives i projectes en funcionament, així com proposar-ne de nous per explorar conjuntament.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

El conseller Joaquim Nadal en la visita a les noves instal·lacions

El conseller Nadal elogia les noves instal·lacions de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC destinades a docència i recerca

El conseller de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Nadal, ha visitat, aquest matí, les noves instal·lacions de la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), destinades a docència i a recerca. Les obres han

L'estudi s'ha fet entre l'IGTP i el Banc de Sang i Teixits

Santiago Roura participa en l'estudi dels primers bioimplants cardíacs per tractar pacients amb infart de miocardi amb cèl·lules mare de cordó umbilical

Els resultats prometedors obtinguts en l'assaig clínic amb un medicament pioner de teràpia avançada anomenat PeriCord, que busca reparar el cor en pacients que han patit un infart, confirma la factibilitat de noves teràpies basades en l'aplicació de cèl·lules mare i l'enginyeria de teixits per

Anna Molas, directora de comunicació de la Facultat de Medicina

Anna Molas: “Hem d’apropar encara més la recerca i el coneixement a la societat”

Màster en Estudis Avançats en Comunicació Social per la Universitat Pompeu Fabra i llicenciada en Comunicació Audiovisual, Anna Molas i Subirats compta amb una àmplia trajectòria professional en diversos gabinets de comunicació institucional, política i corporativa. Ha treballat per a diferents polítics, líders, organitzacions governamentals

Estudiants del grau en Medicina

La Facultat de Medicina, en procés d’acreditació del grau en Medicina a l’AQU

La Facultat de Medicina de la UVic-UCC ha sol·licitat a l’Agència de Qualitat Universitària de Catalunya (AQU) l’acreditació del grau en Medicina i actualment està en fase de preparació de la documentació corresponent. Aquesta acreditació, que arriba set anys després de la posada en marxa

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte