Skip to main content

Althaia demana a la ciutadania que segueixi les mesures de protecció per contenir la covid-19 a l’interior dels seus centres

Althaia demana a la ciutadania que segueixi les mesures de protecció per contenir la covid-19 a l’interior dels seus centres

Sota el lema Això no s’ha acabat, la Fundació Althaia posa en marxa una campanya informativa per sensibilitzar sobre la importància de respectar les mesures de protecció recomanades per les autoritats sanitàries a l’interior dels seus centres amb l’objectiu d’evitar la propagació del coronavirus SARS-CoV-2. Utilitzar la mascareta, netejar-se les mans a l’entrar i al sortir i respectar la distància de seguretat són les tres mesures bàsiques que tothom hauria de seguir. La responsabilitat i col·laboració de totes les persones és cabdal per evitar possibles rebrots de la covid-19.


Tot i que segons dades epidemiològiques al nostre territori la pandèmia està actualment a uns nivells baixos, no podem abaixar la guàrdia perquè en qualsevol moment la situació podria capgirar-se, tal com està passant a diferents indrets del nostre país i del món. Precisament amb la campanya es vol posar de manifest que la crisi de la covid-19 no forma part del passat i que està a les nostres mans evitar que torni anar a més.


La campanya es difondrà a través de cartells a punts estratègics dels edificis d’Althaia, de les xarxes socials i les pantalles que hi ha ubicades en diferents espais de la institució. També hi ha una versió adreçada als professionals que es difon per diferents canals interns.

 

Acompanyament de pacients
Els centres sanitaris són espais estratègics ja que és on acudeixen les persones amb símptomes que poden ser transmissores de Covid-19 i, d’altra banda, els usuaris ingressats o que hi acudeixen per rebre tractaments són altament vulnerables a qui cal protegir especialment. Per això és molt important limitar al màxim el nombre de persones que acudeixin als centres sanitaris i accedir-hi només quan és imprescindible.
En aquest sentit, la campanya també reforça la normativa referent a l’acompanyament de pacients, que continua regulat als centres de la Fundació Althaia per tal d’evitar que hi hagi una concentració elevada de persones a les habitacions o dins les instal·lacions. Per a la salut de tots és molt important no acudir a un centre sanitari si no és molt necessari.

Acompanyament a hospitalització 
Les persones que estan hospitalitzades a Sant Joan de Déu poden tenir un únic acompanyant, sense limitació horària i degudament identificat amb una etiqueta, que es lliura al Punt d’Informació de la planta 0. Les visites socials o de cortesia estan prohibides. Aquests mateixos criteris s’apliquen a la Clínica Sant Josep.
Al Centre Hospitalari els pacients tenen autoritzades les visites terapèutiques, és a dir, aquelles que es consideren beneficioses per a l’evolució del pacient. S’han establert franges horàries per tal d’esponjar la presència de visites a l’equipament.

Acompanyament a consultes
A les consultes externes de Sant Joan de Déu, el Centre Hospitalari i la Clínica Sant Josep, així com al CSAM, al CAP Barri Antic i al CAP Les Bases es permet la presència d’un acompanyant, tot i que sempre que sigui possible és millor que l’usuari accedeixi sol al centre. A urgències de Sant Joan de Déu només poden accedir-hi acompanyants en els casos de pacients pediàtrics i dependents.
Recordem que totes les persones que acudeixen a qualsevol centre sanitari han de realitzar el rentat de mans a l’entrar i al sortir, portar sempre la mascareta mentre romanguin a l’interior de l’edifici i mantenir la distància de seguretat. No es permet entrar amb guants.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte