Skip to main content

Tretze estudiants de Medicina internacionals fan pràctiques a la Facultat de Medicina

Estudiants estrangers a la Facultat de Medicina, el curs 2023-2024

Tretze estudiants de Medicina internacionals fan pràctiques a la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina rebrà, aquest curs 2023-2024, un total 13 estudiants de Medicina internacionals —sis més que el curs anterior— amb motiu de l’intercanvi de pràctiques. Els estudiants, procedents de Xile, Argentina, Colòmbia, Portugal i Itàlia, faran estades de pràctiques durant períodes d’entre dos i tres mesos. Vuit d’ells fan l’intercanvi de pràctiques a l’Hospital Universitari de Vic (Consorci Hospitalari de Vic) i cinc, a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa (Fundació Althaia). Durant el primer semestre es van incorporar els primers onze estudiants internacionals per completar la seva formació pràctica entre la Unitat Docent Territorial (UDT) de Vic i la UDT de Manresa.

Algunes de les especialitats més demandades per aquests estudiants estrangers a l’hora de fer les pràctiques a Catalunya són cirurgia general, pediatria, urgències, anestèsia, medicina interna i ginecologia. A banda de la formació mèdica que reben, els i les estudiants també destaquen altres elements que tenen en compte a l’hora d’escollir la Facultat de Medicina de la UVic-UCC. D’una banda, el conveni de col·laboració que existeix entre universitats d’arreu del món i la UVic-UCC, fet que facilita la mobilitat internacional. D’altra banda, les bones referències que tenen de companys seus que prèviament han viscut aquesta experiència.

Una experiència positiva

Solange Mara, estudiant de Medicina de l’Instituto Universitario Italiano de Rosario (Argentina), va fer una estada a l’Hospital Sant Joan de Déu la tardor passada. Va fer pràctiques al servei d’Urologia i d’Anestèsia i a cadascun d’ells va comptar amb el suport d’un tutor. “En tots dos serveis, explica Mara, em van donar totes les eines i possibilitats per poder aprofitar al màxim l’especialitat; sempre van estar atents a les meves necessitats i em van tractar amb molt respecte i amabilitat. Me n’emporto un gran aprenentatge, tant des del punt de vista professional com personal”.

Una altra estudiant, Yurany Acosta, de la Universidad CES (Colòmbia), va fer les pràctiques a l’Hospital Universitari de Vic entre setembre i novembre del 2023, al servei d’Urgències i Anestèsia. Segons ella, “va ser una experiència única que em va permetre créixer com a persona i com a professional, fer front a diferents reptes, conèixer noves persones i cultures...” Acosta es mostra agraïda per l’atenció i l’ajuda que en tot moment li van dispensar a l’hospital.

Es dona la circumstància que María Jesús Vidal, de la Universidad Andrés Bello, de Xile, una de les estudiants que arribaran a Catalunya per fer pràctiques durant els mesos de juny i juliol, ja va venir a fer una estada el curs passat. En aquest cas, ha tornat a sol·licitar una mobilitat a Vic, atesa la bona experiència que va tenir i el vincle que ha conservat amb alguns estudiants locals.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte