Skip to main content

Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà acull per primer cop estudiants de pràctiques de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC

Àlex Boada amb la Dra. Rosa de Eugenio, al centre d'intermedis de Palamós

Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà acull per primer cop estudiants de pràctiques de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC

Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) s’ha incorporat per primer cop aquest any com a centre col·laborador per acollir estudiants en pràctiques de la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Durant cinc setmanes aquesta institució tindrà tres estudiants de 4t curs que, de forma voluntària han escollit aquesta opció: dos d’ells estan fent les pràctiques al Centre Palamós Gent Gran i un tercer estudiant les fa a l’Hospital de Palamós. “La intenció és tenir pocs alumnes però fer-ho molt i molt bé”, explica Francisco Rodríguez, director de docència, recerca i formació dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà. Tal com es fa en altres hospitals docents, en aquest cas els alumnes també reben l’acompanyament d’un tutor hospitalari “que vetlla per al seu aprenentatge”, destaca Rodríguez.

SSIBE té un gran compromís amb la preparació de futurs metges. “Som hospital docent amb estudiants en pràctiques des de fa més de 30 anys”, explica el director de docència, recerca i formació. A banda dels residents en pràctiques, cada any tenen uns 300 estudiants fruit dels convenis que tenen signats amb diverses universitats de Catalunya i d’Amèrica del Sud. Un dels seus objectius és poder atraure talent. “Ens interessa captar professionals que en un futur es puguin i vulguin incorporar a les nostres especialitats de medicina interna, ginecologia, llevadores, medicina familiar i comunitària, i infermeria familiar i comunitària”.

Una cinquantena d’alumnes en pràctiques

Des de dijous passat i durant cinc setmanes, una cinquantena d’alumnes de 4t curs de la Unitat Docent Territorial (UDT) Vic i la UDT Manresa estan fent les pràctiques en algun dels centres col·laboradors de la Facultat de Medicina: hospitals d’aguts, centres de cures intermèdies i centres d’atenció primària. Núria Roger, coordinadora de la UDT Vic, explica que als centres col·laboradors tots els estudiants tenen un metge assignat, anomenat col·laborador docent, que conjuntament amb el tutor acadèmic -un professor o una professora de la Facultat- són els encarregats de fer el seguiment de l’alumne.

Segons Roger, durant les pràctiques els alumnes tenen l’oportunitat de tenir una visió àmplia de la professió: atenció al pacient, seguiment d’ingressats a planta, observació d’exploracions complementàries, aprendre a fer històries clíniques, orientacions diagnòstiques, etc. Entre el col·laborador docent i el tutor acadèmic es fa una prova d’avaluació conjunta a l’alumne i al final cal presentar el portafoli de les pràctiques. En el cas dels alumnes de 3r curs, les pràctiques es van realitzar el passat mes de novembre.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte