Skip to main content

Salvador Macip i Núria Terribas debaten sobre el món que ens ha deixat la pandèmia

Salvador Macip i Núria Terribas debaten sobre el món que ens ha deixat la pandèmia

Ciència, amb veu i rostre de Salvador Macip, i ètica, representada per Núria Terribas, van dialogar en el webinar organitzat pel CESS, la Càtedra de Bioètica de la UVic-UCC i la Fundació Grífols i Eumo Editorial, que va tenir lloc aquest dimecres. El context de partida era el de la crisi sanitària i humanitària provocada per la Covid-19. I el pretext, el posava el llibre Viurem per sempre?, de Macip i Chris Willmott, que aborda algunes de les qüestions que van anar tractant els dos ponents.


Salvador Macip va destacar les contradiccions d’una societat que inverteix en recerca per allargar la vida de les persones però que no és capaç d’atendre les necessitats de la gent gran, el grup que més directament ha patit els estralls de la pandèmia. També va reflexionar sobre l’escenari que ara s’obre davant la cursa per aconseguir una vacuna. A falta d’organismes internacionals que estableixin prioritats en l’àmbit global, l’escenari més probable és que els primers beneficiats seran els territoris i les comunitats amb més recursos, i no aquells amb més afectació.

Núria Terribas, experta en bioètica i biodret, va ser molt crítica amb la gestió pública de la crisi i va denunciar la vulneració de drets i llibertats. Va reclamar als governs i les administracions més confiança en l’autoresponsabilitat ciutadana i més transparència en la comunicació i l’aplicació de mesures per la contenció de la pandèmia.

La conversa entre Terribas i Macip, que va moderar Marina Geli, coordinadora del CESS i directora de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS), va ser seguida per unes tres-centes persones.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte