Skip to main content

Retransmissió en directe de les pràctiques de cirurgia endocrina des de dos quiròfans d’Althaia

Sessió de cirurgia endocrina a Althaia

Retransmissió en directe de les pràctiques de cirurgia endocrina des de dos quiròfans d’Althaia

L’estudiantat de 4t curs de la Facultat de Medicina va participar ahir dimarts en la retransmissió en directe que es va fer de les pràctiques de cirurgia endocrina des de dos quiròfans d’Althaia simultàniament. Les cirurgies que es van dur a terme van ser un bypass gàstric al quiròfan 3 i una paratiroidectomia amb hemitiroidectomia seguit d’una tiroïdectomia total al quiròfan 5. La presentació i organització de les pràctiques va anar a càrrec de dos professors d’aquesta facultat: el Dr. Pablo Collera, cap del servei de cirurgia general i digestiva a Althaia, i la Dra. Roser Farré, adjunta de cirurgia general i de l’aparell digestiu al mateix centre.

El seguiment de la retransmissió d’aquestes cirurgies ha estat possible gràcies a la col·laboració de les empreses Vodafone i Zerintia, que enguany ha fet un pas més amb la seva tecnologia utilitzant el sistema 4Remote, el qual ha permès integrar totes les pantalles dels diferents quiròfans i millorar la qualitat de la imatge i el so respecte la connexió via Zoom que es va fer l’any passat. Els i les estudiants van poder seguir en streaming i en paral·lel els procés quirúrgic que s’anava desenvolupant als dos quiròfans des del seu ordinador. Tant el Dr. Collera com la Dra. Farré van anar donant pas a una cirurgia o a l’altra en funció de l’interès i de les preguntes o comentaris que hi havia per part dels estudiants o des de dins del quiròfan.

El seguiment a distància i a temps real d’aquesta cirurgia endocrina és possible gràcies a la instal·lació de diverses càmeres que mostren diferents angles de la intervenció. En el cas del bypass es va poder veure la cirurgia laparoscòpica tal i com la veuen els cirurgians però també va permetre captar altres detalls, com ara l’ambient o la disposició del personal, tal com ho apreciaria l’estudiant si estigués realment dins el quiròfan. 

Aquest ha estat el segon any que s’ha fet aquesta retransmissió en directe, a causa dels protocols sanitaris determinats per la pandèmia. Aquest tipus de pràctiques en directe tenen molt bona acollida per part de l’alumnat ja que acostumen a ser molt pedagògiques, amb explicacions detallades dels diferents passos que se segueixen en aquestes cirurgies.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte