Skip to main content

Presentació del llibre ‘Fins al final de la vida’, del Dr. Xavier Gómez-Batiste, el 26 de gener

Llibre 'Fins al final de la vida'

Presentació del llibre ‘Fins al final de la vida’, del Dr. Xavier Gómez-Batiste, el 26 de gener

El doctor Xavier Gómez-Batiste, director de la Càtedra de Cures Pal·liatives de la UVic-UCC i especialista en medicina interna, oncologia i medicina pal·liativa; la infermera Anna Formiguera, i la psicooncòloga i psicòloga de cures pal·liatives Mariona Vilaclara, coautors del llibre Fins al final de la vida (Eumo Editorial, 2021), presentaran la seva obra el proper dimecres 26 de gener, a les 19.30 h, al Casino de Vic. La presentació consistirà en una conversa entre el periodista Xavier Bardolet, redactor del llibre, i els tres coautors, al voltant de les cures pal·liatives i l’acompanyament a les persones en processos de malalties avançades. La benvinguda anirà a càrrec de Marina Geli, coordinadora del Centre d’Estudis Sanitaris i Socials (CESS) de la UVic-UCC i directora general de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS), i Jordi Roca, director gerent de la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic. Per assistir a l’acte cal reservar plaça al correu electrònic eumoeditorial@eumoeditorial.com.

Fins al final de la vida presenta, a partir de situacions reals explicades per pacients o les seves persones cuidadores, tots els aspectes del procés de final de vida amb algunes recomanacions per abordar-los, des de la gestió d’emocions com ara la tristesa o la por, fins a la manera de comunicar la notícia i la relació amb l’equip assistencial, i la presa de decisions d’acord amb els valors de cada persona, passant per l’acompanyament espiritual o la preparació del comiat.

El llibre comença explicant que la mort és una etapa més del procés vital i que s’ha de viure intensament al costat de l’ésser estimat com una oportunitat que cal aprofitar per demostrar-li afecte. En aquest volum es descriuen episodis molt freqüents en l’evolució de les persones amb pronòstic de vida limitat i s’hi proposen accions i comportaments per a les persones cuidadores per donar-los tant suport com sigui possible en aquestes circumstàncies.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte