Skip to main content

Nova edició de la jornada Actualització sobre la Infecció per VIH i la Pandèmia de Covid-19

Jornada sobre l'actualització del VIH i la pandèmia de covid-19

Nova edició de la jornada Actualització sobre la Infecció per VIH i la Pandèmia de Covid-19

Les pandèmies per VIH (40 milions de persones afectades a tot el món el 2021) i per SARS-CoV-2, tot i que difereixen en molts aspectes, també comparteixen característiques importants: les dues emergeixen com a malaltia poc entesa amb opcions limitades de tractament i prevenció, una ràpida propagació a tot el món, un impacte desproporcionat en els més vulnerables i totes dues han estat causa d'estrès profund en els sistemes de salut i de suport social i econòmics. Amb l’objectiu d’incorporar les lliçons apreses en els més de 30 anys de lluita contra el VIH a la resposta global contra la covid-19, aquesta tarda té lloc una nova edició de la jornada Actualització sobre la Infecció per VIH i la Pandèmia de Covid-19. L’acte, que es fa a la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, és gratuït i està adreçat a professionals de la medicina, la infermeria i les biociències.

El programa de la jornada d’enguany se centra en les similituds i les diferències entre les dues pandèmies i ha comptat amb una presentació a càrrec del Dr. Ramon Pujol, degà de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, i de la Dra. Eugènia Negredo, coordinadora de docència de la Càtedra de Malalties Infeccioses i Immunitat de la UVic-UCC.

La jornada s’estructura en dos blocs. Al primer, hi ha tres ponències sobre virologia (Dr. Javier Martínez-Picado), immunologia (Dr. Julià Blanco) i els problemes clínics actuals (Dr. Domingo Ruiz) abans de donar pas a un debat en comú entre els assistents. Aquest apartat està moderat per la Dra. Ingrid Vilaró. El segon bloc de la jornada abordarà les estratègies de tractament (Dra. Lucía Bailón) i les vacunes (Dra. Beatriz Mothe) i tot seguit s’obrirà un torn de paraules. En aquest cas el moderador serà el Dr. Manuel Crespo.

La jornada està organitzada per la UVic, la Càtedra de Malalties Infeccioses i Immunitat, IrsiCaixa i la Fundació Lluita contra les infeccions. També hi col·labora la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, el Centre d’Estudis Sanitaris i Socials de la UVic-UCC, el Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Althaia, l’Institut Català de la Salut i el Col·legi de Metges de Barcelona.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte