Skip to main content

Més de 500 inscrits al Congrés Europeu de Salut Mental en la Discapacitat Intel·lectual que acull Barcelona

Més de 500 inscrits al Congrés Europeu de Salut Mental en la Discapacitat Intel·lectual que acull Barcelona

  • L’organització és a càrrec d’AMPANS, la Fundació Althaia i l’Associació Europea per la Salut Mental en la Discapacitat Intel·lectual (EAMHID)
  • Se celebrarà junt amb el 5è Congrés Estatal sobre Alteracions de Conducta del 23 al 25 de maig

Més de 500 persones participaran en la 12a edició del Congrés Europeu de Salut Mental en la Discapacitat Intel·lectual, que se celebrarà a Barcelona del 23 al 25 de maig i que inclourà el 5è Congrés Estatal sobre Alteracions de Conducta. Serà un fòrum d’àmbit internacional organitzat per l’Associació Europea per la Salut Mental en la Discapacitat Intel·lectual (EAMHID), AMPANS i la Fundació Althaia que tindrà lloc al Palau de Congressos. Les dues últimes edicions del congrés, que té una periodicitat biennal, es van fer a Luxemburg i a Florència.

Sota el títol Working Together: the mental wellbeing of people with intellectual disabilities and their families in their communities i a través de debats i la presentació d'estudis científics a càrrec de nombrosos experts de prestigi internacional, el Congrés tractarà sobre com millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental des dels diferents serveis i àmbits –educatius, sanitaris, comunitaris–.

El programa inclou una quarantena de ponents de primer nivell i rellevància internacional, entre els quals Roger Banks, president de la EAMHID; Jeanne M. Farr, directora executiva de l’associació nord-americana NADD (An Association for persons with developmental disabilities and mental health needs); Sui Lin, professora d’entorns d’aprenentatge inclusius de la Universitat de Ciències Aplicades de Windesheim i líder acadèmica de l’Equip de Necessitats Educatives Especials a l’Acadèmia LEARN! de VU Amsterdam; Richard Hastings, expert en discapacitats intel·lectuals i del desenvolupament –inclòs l’autisme–, investigació familiar, necessitats educatives especials i intervenció primerenca, així com Bo Hejlskov, neuropsicòleg especialista en l’atenció i educació especial.

5è Congrés Estatal sobre Alteracions de Conducta

El Congrés Europeu de Salut Mental en la Discapacitat Intel·lectual engloba el 5è Congrés Estatal sobre Alteracions de Conducta, que organitzen conjuntament AMPANS i Althaia cada dos anys a Manresa.

Sota el títol Dels serveis i programes als drets, el Congrés posarà sobre la taula diferents models d’abordatge de l’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual que pateixen alguna alteració de conducta posant especial èmfasi en el respecte en els seus drets. Així, es donarà a conèixer diferents programes i serveis que existeixen a Catalunya, l’Estat espanyol i a d’altres països del món.

Una de les experiències que es presentarà serà el treball comú que porten a terme des dels àmbits social i de la salut les fundacions AMPANS i Althaia, que són un model des de fa anys en l’abordatge de la discapacitat intel·lectual i de les malalties mentals.

Tant el congrés estatal com l’europeu s'adrecen especialment a professionals dels àmbits de la salut, l'ensenyament i l'atenció directa, així com a persones amb discapacitat i/o malaltia mental i les seves famílies.

Podeu consultar el programa complet dels dos esdeveniments a la pàgina web.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte