Més de 3000 assistents als 13 webinars i meetings organitzats pel CESS durant la pandèmia de la Covid-19
Un total de 3181 han assistit als tretze webinars i meetings organitzats sota el paraigua del Centre d’Estudis Sanitaris i Socials (CESS) de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), en el transcurs de la crisi sanitària per la Covid-19 i fins al final d’aquest curs acadèmic. Les trobades. Celebrades entre els mesos de maig, juny i juliol, van reflexionar i debatre sobre la pandèmia des de diversos punts de vista.
Entre d’altres temes, s’hi ha tractat l’aïllament dels pacients, el tractament de la mort i dels processos de dol en temps de Covid-19 o l’impacte del confinament en infants i adolescents. També s’hi ha reflexionat sobre l’ètica informativa durant la pandèmia o el rol dels sanitaris durant aquesta crisi. La coordinadora del CESS, Marina Geli, considera que l’aposta del CESS per organitzar aquest conjunt de sessions va ser molt encertada: “hem sabut crear espais de debat enriquidors en un moment en què la distància social obligada els dificultava i en què, arran de la situació tan nova i incerta que vivíem, eren més necessaris que mai”, valora.
En l’organització de les diferents jornades també hi han participat la Càtedra de Bioètica – Fundació Víctor Grífols i Lucas, la Càtedra de Cures Pal·liatives, la Càtedra de Salut Mental i la Càtedra de Serveis Socials, totes de la UVic-UCC, conjuntament amb el DIXIT Vic i del projecte Vic Ciutat Cuidadora.
Notícies
Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”
Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de
Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau
Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet
La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre
La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.
El degà va iniciar el
Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs
Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.
La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de