Skip to main content

Marina Geli inaugura el nou curs acadèmic 2021-22 del Consorci Hospitalari de Vic

Antoni Molas i Marina Geli

Marina Geli inaugura el nou curs acadèmic 2021-22 del Consorci Hospitalari de Vic

Aquest dijous ha tingut lloc la inauguració del Curs acadèmic 2021-2022, que desenvoluparan conjuntament el Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Hospital de la Santa Creu i la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. L’acte ha comptat amb una conferència de la Dra. Marina Geli, directora general de la Fundació d'Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS), entitat titular de la Facultat de Medicina, i coordinadora del Centre d'Estudis Sanitaris i Socials de la UVic-UCC, i amb l'assistència del rector de la Universitat, Josep Eladi Baños. En el marc de l’acte, s’han fet públics els guanyadors dels reconeixements a les millors publicacions i comunicacions científiques realitzades pel professionals del CHV durant el 2020.

En aquesta sessió inaugural, la Dra. Geli, metgessa internista la qual compta amb una dilatada experiència en l’àmbit universitari i polític (va ser diputada al Parlament i consellera de Salut durant vuit anys) ha pronunciat la conferència "Perspectives de gènere en el sistema de salut". En la seva exposició ha destacat la importància que els professionals i les institucions sanitàries tinguin present la perspectiva de gènere tant en l’àmbit assistencial com en el de la recerca i la docència, per oferir una millor atenció als pacients, disposar d’un coneixement científic acurat i de gran valor i formar en aquestes perspectives a les noves generacions de professionals.

El Curs acadèmic 2021-2022 es desenvoluparà en el marc del conveni Hospital Universitari, que busca reforçar i potenciar els vessants docent, de recerca i d’innovació, a través d’una major col·laboració entre l’àmbit assistencial i l’universitari.

Premis a les millors investigacions científiques

En el mateix acte s'han lliurat els premis a les millors investigacions científiques. Enguany, s’han guardonat cinc treballs que han estat publicats en prestigioses revistes científiques nacionals i internacionals o presentades en congressos internacionals de recerca. En la categoria d’articles sorgits de projectes del Consorci Hospitalari de Vic, el jurat ha decidit premiar un estudi liderat per la Dra. Rosa Maria Catalán sobre incidents relacionats amb la seguretat dels pacients crítics en els trasllats intrahospitalaris.

En la categoria d’articles sorgits de projectes propis del CHV en l’àmbit de la infermeria, s’ha reconegut un estudi dut a terme per l’equip de Salut Mental i liderat per la infermera Judit Pons sobre les característiques sociodemogràfiques i clíniques del comportament suïcida i la reducció de la taxa de suïcidis a través d’un programa de prevenció dirigit per una infermera. En la categoria d’articles sorgits de col·laboracions amb estudis multicèntrics, s’ha reconegut un estudi amb participació de la Dra. Candela Solé, de la Unitat de Cures Intensives del CHV, sobre l’ús d’antibiòtics nebulitzats en el tractament de pneumònies associades a la ventilació mecànica (VAP) causades per un tipus de bacteris, els gramnegatius.

En l’àmbit del millor article amb participació de residents, s’ha reconegut un treball sobre el tractament quirúrgic o conservador de l’infart omental, una afectació clínica poc freqüent que pot causar dolor abdominal. L’estudi, realitzat per professionals del CHV, ha comptat amb la col·laboració de dues residents actuals de Cirurgia General, la Dra. Júlia Gardenyes i la Dra. Sara Fernández. Per últim, en la categoria de millor comunicació, s’ha premiat un treball liderat per la infermera Alícia Minaya que revisa la pràctica infermera en el maneig del dolor en persones grans amb demència. La comunicació es va presentar a la XXIV Trobada Internacional de Recerca en Cures.

Al final de l’acte, s’ha fet una menció especial també a les tres professionals que en l’últim curs 2020-2021 han llegit la tesi i han obtingut el títol de Doctora: Neus Roca Saladrigues, Marta Gallach Montero i Esmeralda Molina Robles.

 

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte