Les instal·lacions de la Facultat de Medicina, les primeres a tenir un nou ‘software’ de gestió integral de l’edifici
En el marc de les accions de sostenibilitat promogudes des de l’Àrea d’Infraestructures i Serveis Generals de la UVic-UCC, a la Facultat de Medicina en particular i a l’edifici de Can Baumann amb caràcter general, s’han fet diferents actuacions emmarcades en diversos àmbits de treball. La primera d’elles, relacionada amb l’Smart Campus, és la integració del BMS (Building Management System). Des del passat mes de desembre, es compta amb aquest nou software i hardware de supervisió i control (SCADA) amb el qual s’integren els senyals de seguretat (detecció d’incendis, control d’intrusió, càmeres de videovigilància...) així com de serveis generals (aire condicionat, il·luminació, climatització, qualitat de l’aire...).
Pel que fa a la gestió de l’aigua, s’han instal·lat aixetes de carbó actiu als UCoworking office, acció lligada a la retirada de la font d’aigua embotellada (tal com marca el Pla local de prevenció de residus municipals de l’Ajuntament de Vic). Igual que en la resta d’edificis, es fa un seguiment del consum d’aigua i d’energia, així com de la producció de les plaques fotovoltaiques. Aquestes, instal·lades l’any 2021, cobreixen entre un 9 i 6% del consum total de l’edifici de Can Baumann.
Mobilitat i residus
En l'àmbit de la mobilitat, la FESS també pot fer ús dels vehicles elèctrics de Som Mobilitat per als seus desplaçaments corporatius. A l’exterior de l’edifici disposa d’un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics. A més a més, el servei de valisa intern, amb Fundació Areté-Osonament, també passa per l’edifici en la seva volta diària.
Referent als residus, hi ha un punt de residus per a la recollida de residus d’aparells elèctrics i electrònics, que es gestionen per part de l’empresa autoritzada ACS Recylcing, i un contenidor per la recollida de paper i cartó. Cal recordar també que és un campus lliure de fum i que es calculen les emissions de gasos d’efecte hivernacle
Notícies
Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”
Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de
Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau
Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet
La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre
La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.
El degà va iniciar el
Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs
Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.
La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de