Skip to main content

Les adaptacions de l’assistència hospitalària arran de la covid-19, l’eix central del segon webinar de les Jornades TIC Salut i Social

Les adaptacions de l’assistència hospitalària arran de la covid-19, l’eix central del segon webinar de les Jornades TIC Salut i Social

Implementar noves formes de treballar o generalitzar l’ús de la telemedicina han estat mesures d’obligat compliment per als hospitals durant la pandèmia de la covid-19. D’aquesta manera s’ha aconseguit que els professionals sanitaris puguin treballar a distància sense reduir bruscament el ritme de visites i mantenint els seguiments dels pacients. Aquest canvi de paradigma en els centres hospitalaris va ser l’eix central del segon webinar de les Jornades TIC Salut i Social, que va comptar amb Pere Guerrero, cap de Sistemes d’Informació de la Fundació Althaia, i Marta Serrallonga, neuroradiòloga i professora de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, com a ponents. Van moderar el debat Xavier Gironès, director de Recerca i Innovació d’UManresa, i Núria Roger, directora de Transferència del Coneixement del Consorci Hospitalari de Vic, pneumòloga i professora d’UMedicina.

 

Durant la seva ponència, Pere Guerrero va parlar sobre les noves implementacions que ha fet la Fundació Althaia des d’un punt de vista tecnològict. En son exemple la posada en marxa de l’aplicació mòbil d’Althaia, que ha arribat de la mà de La Meva Salut; Althaia Escolta, per rebre suggeriments i opinions; un aplicatiu d’imatges clíniques on es poden consultar les proves -ja sigui el mateix pacient o un metge extern que el tracti-; Pukono, un recurs que permet als pacients ingressats escollir la seva dieta; o Medxat, una plataforma administrada per la Fundació semblant al Whatsapp que permet als professionals mantenir un contacte directe. Un dels punts més qüestionats en el món digital ha estat el de la seguretat, en relació al qual Guerrero va assegurar que “hem monitoritzat molt bé el funcionament del sistema i s’han aplicat recomanacions de connexió i seguretat per a tota la comunitat sanitària d’Althaia”.

 

Per la seva banda, Marta Serrallonga va parlar sobre els Sistemes de Suport a la Decisió aplicats als Radiodiagnòstics i més concretament sobre el producte utilitzat al CHV, l’ESR-iGuide -un servei per homogeneïtzar les sol·licituds d’estudis radiològics a Europa- que s’aplica directament als sistemes tècnics de l’hospital. En paraules de Serrallonga, el mantra d’aquesta eina és que “els clínics puguin demanar el test diagnòstic adequat a la primera, fet que permet reduir riscos d’irradiació“. Els beneficis d’aquesta nova eina van des de les reduccions en el temps d’espera i les càrregues de treball hospitalàries fins a la millora de la qualitat assistencial de l’Hospital. El projecte pilot, que dura 12 mesos, té previst que finalitzi a finals d’aquest any amb una implementació total.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte