Skip to main content

Les 10es Jornades R+D+I TIC Salut i Social seran en línia i tractaran sobre la transformació digital del sistema sanitari i social

Les 10es Jornades R+D+I TIC Salut i Social seran en línia i tractaran sobre la transformació digital del sistema sanitari i social

Les desenes Jornades R+D+I TIC Salut i Social ja tenen data: se celebraran entre el 23 de setembre i el 21 d’octubre d’enguany. La propera edició d’aquest esdeveniment porta per títol "Transformació digital al sistema sanitari i social davant el repte de la pandèmia" i reflexionarà sobre la transformació digital que ha patit el sistema sanitari i social durant el període de la crisi sanitària de la Covid-19 i la seva evolució posterior. El programa constarà d’un cicle de quatre webinars amb ponents professionals que abordaran el tema des de diferents angles.

Les jornades, que coorganitza la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) a través de la Càtedra TIC Salut Social i la Càtedra Serveis Socials, sota el paraigua del Centre d’Estudis Sanitaris i Socials (CESS), i la Fundació TIC Salut Social, sempre havien estat presencials i condensades en un o dos dies consecutius. Però aquest any canvien de format per passar a fer-se en línia i en quatre dies diferents, en una decisió de l’organització tenint en compte el context actual arran de la crisi del coronavirus. “Les circumstàncies ens han obligat a evolucionar en el format, i a adaptar-nos a aquest nou model en línia precisament l’any del desè aniversari de les jornades, que des dels seus inicis a Girona fins a les últimes cinc edicions celebrades a Vic, han sabut avançar en continguts i implicar entitats i institucions d’arreu del territori”, diu Josuè Sallent, director de la Fundació TIC Salut Social. 

La transformació digital en Atenció Primària Comunitària i Hospitalària
Les dues primeres xerrades en format webinar d’aquest cicle se centraran a analitzar de quina manera s’ha adaptat l’atenció al pacient i usuari del sistema sanitari en el context Covid-19. “En un moment en què les mesures de seguretat han estat tan estrictes, ha calgut implementar nous mètodes per garantir que no es propagués el virus”, recorda Marina Geli, coordinadora del CESS.

La primera xerrada tractarà sobre la transformació digital en l’Atenció Primària Comunitària, i tindrà lloc el 23 de setembre a les 16h. Comptarà amb la Dra. Marta Segarra i la moderació de la Dra. Laura Camps i el Dr. Josep Vidal. La segona conferència serà el 7 d’octubre a les 16h i se centrarà en la transformació digital que ha patit l’Atenció Hospitalària. Els ponents convidats seran el Sr. Pere Guerrero, cap de sistemes d’informació de la Fundació Althaia, i la radiòloga Dra. Marta Serrallonga, del Consorci Hospitalari de Vic. Moderarà Xavier Gironès, director de Recerca i Innovació d’UManresa.

L’ús de les eines digitals en Serveis Socials i Recerca
El tercer webinar (14 d’octubre a les 16h) desgranarà l’ús que s’ha fet de les eines digitals en l’àmbit dels Serveis Socials durant aquesta crisi, i quins són aquells aspectes que, un cop superada la pandèmia, es podran implementar per tal d’optimitzar-ne els processos. L’última xerrada (21 d’octubre a les 16h) se centrarà en l’ètica, la protecció de dades i la transformació digital en l’àmbit de la recerca. 

Actualment el programa encara no està totalment tancat, però es completarà en el transcurs de les properes setmanes. Tota la informació relacionada amb l’esdeveniment es podrà consultar al web www.jornadesRDI.cat, on en breu també es podran fer les inscripcions, gratuïtes. 

Malgrat el canvi de format, com en les edicions anteriors el programa s’adreça a professionals i investigadors de diferents disciplines (salut, social, tecnologia, empresa…) motivats pels àmbits de les TIC, Salut i Social, a emprenedors i a empreses d’aquests mateixos sectors, a CEO i tècnics d’entitats assistencials i a estudiants, tant universitaris com de Batxillerat i cicles formatius. A més de la UVic-UCC i la Fundació TIC Salut Social, les jornades les coorganitzen el Consorci Hospitalari de Vic, l’Institut Català de la Salut, la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic, l’EBA Vic, l’EBA Centelles, Fundació Althaia i FORES. 

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte