Skip to main content

'Lectures en conversa' inicia nova temporada amb el llibre 'Som virus' d’Albert Altés

"Lectures en conversa" amb el Dr. Albert Altés

'Lectures en conversa' inicia nova temporada amb el llibre 'Som virus' d’Albert Altés

El proper 2 de març es reprenen les "Lectures en conversa", una activitat organitzada per l’Oficina de Gestió Cultural, Eumo Editorial i la Biblioteca amb la voluntat de crear un espai distès de diàleg i d’opinió al voltant dels llibres. Normalment, es proposen lectures de títols publicats per persones vinculades a la UVic-UCC, en les quals l’autor participa en la conversa. Es tracta d'una manera de destacar la producció bibliogràfica de la universitat, de fomentar el gust per la lectura i de suggerir altres propostes més enllà de la novel·la.

Des d’ara i fins a final de curs, s’han programat tres sessions: el dia 2 de març, una conversa amb Albert Altés, autor del llibre Som virus; el dia 7 d’abril, amb Carme Junyent, autora de Som dones, som lingüistes, som moltes i diem prou, i el dia 15 de juny, amb Xavier Ginesta, autor de La disneyització del futbol. Tots tres volums estan publicats per Eumo Editorial.

La primera sessió comptarà amb la participació d’Albert Altés, professor de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC i cap del Servei d’Hematologia a la Fundació Althaia de Manresa, i autor del llibre Som virus. La sessió serà conduïda per Marina Geli, directora general de la Fundació d'Estudis Superiors en Ciències de la Salut i coordinadora del Centre d'Estudis Sanitaris i Socials de la UVic-UCC. Som virus és l’obra guanyadora del primer Premi d’Assaig Ricard Torrents, organitzat per Eumo Editorial, juntament amb la UVic-UCC.

L’autor acosta el lector de manera planera a un tema molt actual, els virus, i proposa un viatge que va des de l’origen de la vida fins avui, i fa conèixer quina és la naturalesa dels virus i el paper que tenen en el cos humà i en la medicina. Segons afirma Altés, “la nostra existència està íntimament lligada als virus i podem dir que en som hereus”, i afegeix que “la immensa majoria de virus no ens causen cap mal, sinó que, de fet, no seríem aquí sense la seva gegantina i generosa contribució”.

La sessió tindrà lloc el 2 de març, de 14 h a 15.30 h, a la Sala Mecenes de Casa Convalescència. És oberta a tota la comunitat universitària i per participar-hi només cal enviar un correu abans del 28 de febrer a biblioteca@uvic.cat.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte