Skip to main content

La Unitat Docent Territorial de Manresa amplia l’espai per acollir l’estudiantat de 5è curs

Aula nova de la UDT Manresa

La Unitat Docent Territorial de Manresa amplia l’espai per acollir l’estudiantat de 5è curs

El curs acadèmic 2021-22 comença amb algunes novetats. Una d’elles és l’ampliació de la Unitat Docent Territorial (UDT) de Manresa de la Facultat de Medicina, a l’Hospital Sant Joan de Déu (Fundació Althaia). A partir d’aquest curs, el cicle clínic s’amplia amb els primers alumnes que hi faran cinquè i per això s’ha vist necessari augmentar el nombre d’aules disponibles. En total s’han construït dues aules més que se sumen a les quatre que ja hi havia. Les noves aules tindran uns 70 m² cadascuna i seran més grans que les actuals.

En aquestes noves aules suplementàries s’hi faran casos clínics i tallers i seran híbrides; és a dir, estaran preparades per combinar les classes presencials i en línia. L’interès per guanyar més espai i ampliar l’actual també ha vingut originat per l’actual context de pandèmia. Les noves instal·lacions estan en funcionament des d’aquest mateix dilluns.

Novetats de cinquè curs

L’alumnat de cicle clínic de 5è curs enguany començarà noves assignatures, tant a la UDT de Manresa com a la de Vic. Les matèries que s’hauran de cursar són: El cervell i les seves funcions, El sistema de Suport i Moviment. L’aparell locomotor, Exploració III, La Continuitat vital. Canvis en l’organisme: l’envelliment, Òrgans dels sentits. La pell, Òrgans dels sentits. Oftalmologia, Òrgans dels sentits. Otorrinolaringologia, Pràctica Clínia III, i Optatives.

Aquest any, a més a més, per als estudiants de 5è s’inicien les pràctiques internacionals. És a dir, l’alumnat que ho sol·liciti podrà fer les pràctiques en universitats estrangeres, així com també s’acolliran alumnes provinents d’altres països a la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC).

Jornades d’acollida per als estudiants de cicle clínic

Per a tots els estudiants de cicle clínic (3r, 4t i 5è) s’ha organitzat per a aquest dilluns 6 de setembre una jornada d’acollida a la UDT de Manresa, a la sala d’actes d’Althaia. Al matí, d’11 a 13 h, s’ha fet l’acollida per a l’alumnat de 3r curs, que ha començat amb una benvinguda del degà de la Facultat, Ramon Pujol i una presentació del tercer curs i del cicle a càrrec del coordinador de cicle, Joan Manuel Díaz, i del coordinador de 3r, Joan Cartanyà. També ha intervingut a l’acte el director de Qualitat i Coneixement de la Fundació Althaia, el Dr. Alfons Hervàs, que ha donat la benvinguda a l’hospital als estudiants. Tot seguit ha tingut lloc una sessió magistral i una presentació del manual semiològic de la Facultat, abans de donar pas a un torn de dubtes i preguntes dels assistents.

Pel fet d’iniciar el cicle clínic, l’estudiantat de 3r és el que experimentarà un major canvi. “L’alumnat passa de l’aprenentatge de les bases científiques de la medicina a la seva aplicació pràctica, coneix les malalties des del punt de vista clínic, la seva fisiopatologia, les maneres de manifestar-se en els éssers humans i les maneres de diagnosticar-se i tractar-se”, explica el degà Ramon Pujol. Les pràctiques clíniques permeten als estudiants una aproximació directa al que es trobaran la majoria quan facin de metges o metgesses; “és un moment crucial per reforçar vocacions o per fer canviar els estudiants d’orientació”, subratlla Pujol.

A la tarda, de 15 a 17 h, al mateix lloc, es farà l’acte d’acollida per als alumnes de 4t i 5è conjuntament. Es comptarà amb una benvinguda del degà de la Facultat i una presentació a càrrec de Joan Manual Díaz, Joan Carles Trullàs (coordinador de 4t) i Domingo Ruiz (coordinador de 5è). Per a l’estudiantat de 5è “serà el moment d’endinsar-se en la recerca i en pensar en el treball de fi de grau, l’assignatura que té més crèdits de tot el pla d’estudis”, recorda el degà. L’alumnat també haurà d’intensificar la preparació del MIR i la consolidació de les pràctiques extracurriculars.

Acollida per a l’alumnat de 1r

Els alumnes que inicïn el grau en Medicina i comencin el primer curs, tindran una jornada d’acollida els propers dies 9 de setembre (per al grup matí) i 10 de setembre (per al grup tarda) de 9.45 h a 12.30 h, a Can Baumann. A l’estudiantat se li lliurarà la carpeta, se li farà una presentació institucional de la Facultat i una visita guiada a les instal·lacions de Can Baumann i se li lliurarà una bata. També es donaran a conèixer els serveis de la Facultat i de la UVic-UCC.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte