Skip to main content

La recerca clínica en les ciències de la salut serà un dels temes de la “Primavera de la ciència” de la UVic-UCC

La recerca clínica en l'àmbit de les ciències de la salut

La recerca clínica en les ciències de la salut serà un dels temes de la “Primavera de la ciència” de la UVic-UCC

La recerca clínica que s’està duent a terme en l’àmbit de la salut serà un dels temes que s’abordaran al cicle “Primavera de la ciència”, que es farà del 28 de març al 8 d’abril a la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Per introduir els alumnes de 2n de Batxillerat de Ciències i Tecnologia o de Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) en els últims avenços en investigació clínica que s’estan produint, el 29 de març de 16 a 17 h, a la sala d’actes de la Facultat de Medicina, s’oferirà l’activitat divulgativa “Parlem de recerca clínica en les ciències de la salut”, que constarà de tres xerrades de 15-20 minuts. Un dels ponents serà el Dr. Albert Altés, professor de la Facultat de Medicina i cap del servei d’Hematologia a la Fundació Althaia, que parlarà de la CAR-T. Es tracta d’una teràpia genètica i cel·lular contra els càncers hematològics amb la qual Altés acostarà la recerca clínica-biològica en l’àmbit mèdic a l’alumnat assistent.

Una altra de les xerrades anirà a càrrec d’Alba Vall, infermera gestora de pacients amb tractament anticoagulant al servei d’Hematologia de la Fundació Althaia, que presentarà la seva tesi doctoral sobre “L’impacte del grau d’activació dels pacients en els resultats clínics”, amb l’objectiu de demostrar als assistents que infermeria també té un paper destacat en la recerca. La tercera conferència tindrà com a convidada Mireia Constans, hematòloga al servei d’Hematologia de la Fundació Althaia, que exposarà la seva tesi doctoral “Covid i hemostàsia, impacte en la supervivència dels pacients”, amb la intenció d’acostar la recerca clínica-biològica en l’àmbit mèdic a l’alumnat assistent.

El període d’inscripció a aquest acte i a tots els altres que formen part de “Primavera de la ciència” estarà obert del 7 a l’11 de març, ambdós inclosos. La inscripció és gratuïta a través d’aquest formulari d’inscripció.

“Primavera de la ciència” és un conjunt d’activitats de divulgació de la ciència, la tecnologia i la innovació organitzades pel Vicerectorat de Recerca i Transferència de Coneixement i la Unitat de Divulgació Científica de la Universitat de Vic – Universitat de Catalunya. El programa té com a objectius fomentar les vocacions científiques i divulgar a la societat els coneixements i els avenços científics i tecnològics, així com la recerca en general, de la UVic-UCC.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte