Skip to main content

La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa inicia un estudi a través de la teràpia immersiva mitjançant la realitat virtual

Teràpia immersiva realitat virtual

La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa inicia un estudi a través de la teràpia immersiva mitjançant la realitat virtual

 La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa inicia un nou estudi a través de la teràpia immersiva mitjançant la realitat virtual per avaluar la millora dels nivells d’ansietat dels seus professionals. És la primera a utilitzar aquest recurs a la Regió Sanitària de Girona, i una de les primeres a l’Estat espanyol. L’objectiu és analitzar els beneficis en la gestió emocional que es poden aconseguir a través d’aquest mètode. 

 
L’estudi, que començarà el proper dilluns 29 de març, tindrà una durada de 8 setmanes i ja compta amb més de quaranta professionals interessats a participar-hi. Durant aquest període, els professionals se sotmetran a dos tests, un relacionat amb l’ansietat i un altre amb el benestar, sota la supervisió de la psicòloga clínica de la fundació. La referent planificarà dues sessions setmanals per a cada participant a la sala de realitat virtual immersiva i, passades les quatre setmanes, es farà una primera avaluació dels beneficis d’aquesta teràpia. Al finalitzar l’estudi, hi haurà una nova visita en què es repetiran els dos tests i es conclourà la investigació. 


En el context professional i social de la pandèmia per COVID19, els professionals han estat sotmesos a un estrès emocional de forma sostinguda, i per aquest motiu es vol reforçar l’oferta de serveis centrats en el benestar emocional dels treballadors. Experiències de característiques similars s’han demostrat molt beneficioses en diverses especialitats en el camp de la salut mental, però també en altres àrees com la pediatria, la neurologia, les cures pal·liatives i l’atenció geriàtrica.  


El primer sistema de projecció immersiu del món 


La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa compta amb una sala equipada amb el projector MK360 de Broomx Technologies, el primer sistema de projecció immersiu del món. A través d’aquesta tecnologia es transforma una habitació o espai en una experiència multisensorial immersiva, que pot ser compartida amb diverses persones, sense la necessitat d’utilitzar ulleres de realitat virtual ni altres dispositius. També permet retransmetre immersivament i per streaming un esdeveniment gravat en 360 graus. Aquesta tecnologia millora l'experiència del participant, que pot  relaxar-se i millorar el seu benestar emocional, reduir la percepció de dolor, generar exercicis i teràpies centrades en l'estimulació de les funcions cognitives, i treballar habilitats adaptatives. 

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte