Skip to main content

La Clínica Universitària posa en marxa un programa d’activitat específica per a persones que tenen seqüeles de la CoViD-19

La Clínica Universitària posa en marxa un programa d’activitat específica per a persones que tenen seqüeles de la CoViD-19

El Servei de Fisioteràpia de la Clínica Universitària posarà en marxa el mes de novembre un grup d’activitat física dirigit a persones que han superat la CoViD-19 i a persones amb patologies respiratòries o cardíaques cròniques. Els fisioterapeutes de la Clínica han dissenyat un programa específic per ajudar  a minimitzar la sensació d’ofec, de falta de força o de cansament precoç que experimenten algunes persones que han passat la malaltia i que necessiten sotmetre’s a un programa de reentrenament a l’esforç.  

La iniciativa inclou sessions en grups reduïts durant les quals els professionals de la Clínica Universitària ensenyaran als pacients exercicis que els ajudin a recuperar-se i a millorar la seva condició física, de manera que puguin realitzar amb normalitat activitats de la vida quotidiana que duien a terme abans de patir la malaltia. Cada pacient tindrà un programa personalitzat en funció de la seva condició física, la patologia i les característiques individuals. Durant les sessions de treball grupal, que es duran a terme amb grups reduïts, es treballaran exercicis combinats de força i resistència que s’adaptaran a les característiques de cada pacient. Abans d’incorporar-se a les sessions de grup, cada un dels participants haurà de passar per una sessió individual que consistirà en una entrevista per sotmetre’s a una avaluació inicial on es farà èmfasi en els aspectes físics i nutricionals   per establir els objectius específics de treball segons les seves necessitats. 

A part de la sensació d’ofec, de la falta de força i del cansament precoç, que solen ser seqüeles reversibles, algunes persones que han passat la CoViD-19 experimenten també una fibrosis pulmonar. Aquesta última s’ha de tractar amb exercicis de fisioteràpia respiratòria per intentar mantenir una bona funció pulmonar.  

Aquest no és l’únic grup d'activitat física que la Clínica Universitària ofereix a col·lectius amb necessitats específiques. Els professionals de fisioteràpia de la Clínica dirigeixen també un grup d’activitat dirigit a persones que senten dolor o molèsties a la zona baixa de l’esquena i un grup interdisciplinar integrat per fisioterapeutes, logopedes i psicòlegs que treballa amb persones afectades de malalties neurodegeneratives, com l’esclerosi múltiple.  

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte