Skip to main content

L’Observatori d’Humanitats en Medicina reprograma la xerrada del filòsof de la ciència Silvio Funtowitcz

L’Observatori d’Humanitats en Medicina reprograma la xerrada del filòsof de la ciència Silvio Funtowitcz

L’Observatori d’Humanitats en Medicina ha recuperat una de les sessions previstes per al juny passat i que es va haver d’anul·lar per culpa de la pandèmia de la Covid-19. Es tracta del seminari virtual sobre “Ciència amb la gent i l’entorn”, que impartirà el filòsof de la ciència, Silvio Funtowitcz, el proper dijous, 17 de setembre a les 19h, via zoom. (Enllaç i codi d’accés: Ydm7G$)

 

Funtowitcz parlarà del paper de la ciència en la presa de decisions i reflexionarà sobre els nous rols que presenta la sostenibilitat en la societat actual. L’actual pandèmia ha posat sobre la taula la necessitat d’explorar vies per fer front a la incertesa. En aquest sentit, Funtowitcz farà una aproximació  al concepte de Ciència Postnormal, desenvolupat el 1993 conjuntament amb Jerome Ravetz, que pretén donar resposta a aquesta necessitat.

 

Aquesta sessió s’inclou dins el cicle ‘Miasmes  del segle XXI: de la topografia mèdica a la salut mediambiental’  que es proposa explorar la relació entre la salut i el medi ambient a partir de la història, la ciència, la filosofia o els estudis de gènere, entre d’altres. Tot plegat, en un context en què el canvi climàtic i el paper que juga l’home en la seva acceleració estan a l’ordre del dia. Durant aquest 2020, i mentre la situació de la pandèmia no canviï, les sessions es mantindran en aquest format. La propera sessió prevista serà el dijous 19 de novembre de 2020.

 

Sobre l’Observatori d’Humanitats en Medicina

 

L’abril de 2019 naixia l’Observatori d’Humanitats en Medicina, amb l’objectiu treballar de manera transversal la salut, la societat i la cultura. Ubicat a Olot, l’organisme aplega les tres institucions que van iniciar el projecte: l’Ajuntament d’Olot, la Facultat de Medicina de la UVic-UCC i la Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte