Skip to main content

Francesc Roca-Ribas adverteix sobre la hipoacúsia infantil al II Simposi Ibèric d’Audiologia Pediàtrica

Ponència del Dr. Francesc Roca-Ribas al II Simposi  Ibèric d'Audiologia Pediàtrica

Francesc Roca-Ribas adverteix sobre la hipoacúsia infantil al II Simposi Ibèric d’Audiologia Pediàtrica

L’otorrinolaringòleg Francesc-Roca Ribas, vicedegà del grau propi en Audiologia General de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), va advertir al II Simposi Ibèric d’Audiologia Pediàtrica sobre el risc que les administracions deixin de tenir com a prioritat la hipoacúsia infantil (incapacitat total o parcial d’un infant per sentir-hi per una o ambdues oïdes). Es calcula que entre dos i tres nadons de cada 1.000 presenten aquest tipus de problema, que té unes repercussions de gran impacte per a la salut i la vida de la persona tant en la infantesa com en la vida adulta. Amb tot, el Dr. Roca-Ribas també va recordar en el marc de la seva intervenció que, a causa de l’envelliment de la població a l’Estat espanyol, la presbiacúsia (pèrdua d’audició a causa de l’edat) és la principal causa d’hipoacúsia. 

Al II Simposi Ibèric d’Audiologia Pediàtrica, que es va fer els dies 6 i 7 d’octubre a Salamanca, el Dr. Roca-Ribas va donar algunes dades de dèficit auditiu al món. Va dir, per exemple, que durant els últims trenta anys el nombre de persones amb una hipoacúsia més que moderada ha augmentat un 80 % o que actualment el 20,3 % de la població mundial pateix hipoacúsia entre lleu i moderada. Aquesta realitat, sumada a l’envelliment global de la població, fan preveure una prevalença cada vegada major de problemes auditius i una demanda creixent d’especialistes.

En aquest moment, els estudis poblacionals analitzen els trastorns auditius utilitzant únicament les audiometries tonals, motiu pel qual Roca-Ribas va subratllar la importància de formar professionals solvents per avaluar la capacitat auditiva. En aquest sentit, va defensar la conveniència d’oferir estudis superiors, com ara el grau propi en Audiologia General de la UVic-UCC, per formar professionals en aquest àmbit. “Els nous audiòlegs, va dir Roca-Ribas, han de ser una peça fonamental en el maneig de les hipoacúsies infantils, junt amb els otorrinolaringòlegs, els pediatres i els logopedes”.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte