Skip to main content

Estudiar a la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, en un minut de vídeo

Estudiar a la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, en un minut de vídeo

La Facultat de Medicina de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ha elaborat un vídeo on, en poc més d’un minut, s’ensenya com és la realitat de l’alumnat que cursa el grau en aquesta institució, així com els trets diferencials dels estudis en Medicina que s’hi imparteixen. La particularitat del vídeo, que s’ha fet públic aquest dimecres al matí, és que s’ha elaborat amb la implicació d’alumnes i professors del grau, que hi intervenen com a actors en situacions que, per a ells, són part habitual del dia a dia.

La protagonista d’aquesta peça audiovisual és Rajae Bendahmane, de Barcelona, estudiant de tercer curs del grau en Medicina a la UVic-UCC. A través de la seva figura, i de les diferents activitats formatives que duu a terme en el context de la Universitat, el vídeo ensenya com és la metodologia docent innovadora del grau que, en paraules del degà, Ramon Pujol, “fuig i va molt més enllà de la classe magistral i dona una importància especial a la simulació, a l’aprenentatge a partir de casos clínics, a la innovació tecnològica, a les pràctiques en centres sanitaris en diferents formats i des de primer curs, i al treball al laboratori”.

En aquest sentit, el vídeo mostra els diferents espais de la Facultat o vinculats a aquesta que fan possible l’aplicació de la metodologia: les unitats docents territorials de Vic i Manresa i els campus d’aquestes dues ciutats, el Centre d’Innovació en Simulació (CISARC) de Manresa, el Laboratori d’Anatomia de Vic i espais on es duen a terme les pràctiques (hospitals grans i petits, centres d’atenció primària i centres sociosanitaris).

Metges amb mirada humana

El vídeo també plasma la proximitat real entre l’alumnat i el professorat de la Facultat a través d’un contacte directe, un seguiment personalitzat i classes en grups reduïts. Per a Marina Geli, directora general de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS), entitat titular de la Facultat de Medicina, un dels principals missatges a transmetre amb aquesta peça és “la importància de la formació en el professionalisme mèdic, de la mirada més humana de la professió de metge, que parteix del convenciment que el pacient és al centre, i que cal tractar-lo a ell abans que a la malaltia, entenent tot el seu context social i cultural”.

Aquests valors humanistes que hi ha rere la professió mèdica, i que per a Geli “en el context de crisi sanitària actual s’han fet més evidents i vitals que mai”, són el fonament del pla docent de la Facultat on “es transmet a l’alumnat la idea que la medicina és una professió vocacional, de per vida, en la qual es pren un gran compromís i alhora s’aporta un gran valor a la societat”.

A banda de la protagonista, al vídeo hi han intervingut una quinzena d’alumnes i diversos professors de la Facultat fent d’extres, així com una estudiant que ha realitzat tasques de producció. La peça audiovisual l’han elaborat conjuntament la Facultat de Medicina, l’Àrea de Comunicació Corporativa i Relacions Institucionals de la UVic-UCC, l’Àrea de Màrqueting de la UVic i el servei audiovisual UMedia de la mateixa universitat.

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte