Skip to main content

Estudiants de primer de Medicina es tornen a posar la bata per un dia

Dues estudiants a l'Hospital Universitari de Vic

Estudiants de primer de Medicina es tornen a posar la bata per un dia

Bona part dels estudiant de primer del grau en Medicina de la UVic-UCC es van tornar a posar la bata el passat 21 de gener i van passar tota una jornada acompanyant un metge o metgessa de referència a centres d’atenció primària, sociosanitaris i hospitalaris. En total, duen a terme aquesta activitat acadèmica els 102 estudiants d’aquest curs (52 en centres vinculats a la Unitat Docent de Vic i 50 a la de Manresa). Amb tot, en aquesta ocasió, en previsió de l’arribada de la borrasca Glòria, l’activitat va acabar posposant-se per part de l’alumnat que havia de desplaçar-se per arribar al centre adjudicat. En aquests casos, la pràctica la duran a terme a principis del mes de març.

L’objectiu de la jornada és que els alumnes, ja en el seu primer any de formació com a metges, prenguin contacte amb la realitat de la professió, i que ho facin a diferents àmbits de la pràctica mèdica. Per això, l’activitat de “posada de bata” es duu a terme tres cops al llarg del curs: al setembre, al gener i a l’abril, de manera que tots els estudiants poden passar per tres centres de característiques diverses.

Aquest és el primer curs que els centres vinculats a la Unitat Docent Territorial de Manresa (Bages, Berguedà i Solsonès) se sumen a aquesta activitat acadèmica, que en els dos primers cursos de la facultat només s’havia fet a Osona. En total, són gairebé 20 les institucions i centres que acullen estudiants en aquesta pràctica: l’Hospital Sant Joan de Déu de la Fundació Althaia, Sant Andreu Salut, l’Hospital de Berga i l’EAP Bages pel que fa a la Unitat Docent de Manresa; i l’Hospital Universitari de Vic, l’Hospital de la Santa Creu també de Vic, l’Hospital Sant Jaume de Manlleu, l’Hospital d’Olot, l’Hospital de Campdevànol, els CAP de Tona, Santa Eugènia de Berga, Taradell, Manlleu, Sant Hipòlit de Voltregà i Vic Nord de l’Institut Català de la Salut i les EBA Vic Sud i Centelles, pel que fa a la Unitat Docent de Vic.

Foto: Dues estudiants a l'Hospital Universitari de Vic

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte