Skip to main content

Els residents de Cirurgia d’Althaia realitzen una pràctica amb cadàvers descongelats a la UVic-UCC

Residents de cirurgia amb cadàvers descongelats

Els residents de Cirurgia d’Althaia realitzen una pràctica amb cadàvers descongelats a la UVic-UCC

La Facultat de Medicina de la UVic-UCC i la Fundació Althaia han organitzat, per primera vegada, una pràctica amb cadàvers descongelats perquè els residents de Cirurgia poguessin fer una simulació de cirurgia laparoscòpica i oberta.

Els residents van seleccionar la cirurgia que s’adaptava millor a les seves capacitacions i any de residència, i que prèviament havien estudiat amb vídeos i tutories. Posteriorment, van realitzar la pràctica amb la supervisió dels tutors dels residents, que van examinar els seus passos i van avaluar les seves habilitats.

Els professionals en formació van poder practicar diferents procediments quirúrgics i van valorar molt positivament l’experiència. Es van mostrar molt satisfets amb la realització de la pràctica i amb els aprenentatges obtinguts.

Aquesta pràctica, que es va dur a terme a la sala de dissecció de la UVic-UCC, suposa una fase més del procés d’aprenentatge i avaluació dels residents, que primer s’ensinistren amb els pelvitrainers, després es comproven les seves habilitats en els cadàvers i, finalment, actuen sobre pacients reals.

 

Comparteix a les xarxes:


Notícies

Gemma Amblàs

Gemma Amblàs: “Un dels reptes més importants que tenim l’equip de secretaria acadèmica és l’atenció als diferents perfils d’estudiants dels diferents graus”

Gemma Amblàs és enginyera tècnica informàtica (UPC, 2005) i llicenciada en comunicació audiovisual (UOC, 2010). Es va especialitzar en anàlisi de dades (Postgrau en Tecnologies de Business Intelligence UOC) i té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit universitari. Ha estat treballant a l’Àrea de

Estudiants de la 1a promoció del grau en Medicina

Quatre estudiants de la Facultat de Medicina publiquen articles científics relacionats amb el seu treball de fi de grau

Els treballs de fi de grau (TFG) del curs 2023-2024 de quatre estudiants del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC han acabat convertint-se o sent la base de diversos articles científics. Es tracta dels treballs que han realitzat Roger Benet

Primer Claustre de la Facultat de Medicina

La Facultat de Medicina celebra el primer Claustre

La Facultat de Medicina ha celebrat el primer Claustre ordinari corresponent al curs 2023-2024. El degà de la facultat, Roberto Elosua, va encapçalar la sessió que va comptar amb l’assistència presencial i telemàtica de PDI, PAS i representants dels estudiants.

El degà va iniciar el

Els quatre catedràtics de la Facultat reconeguts el curs 2023-2024

Catedràtics de la Facultat de Medicina, reconeguts professionalment en el transcurs d’aquest curs

Els catedràtics de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC Elena Carreras, Xavier Gómez-Batiste, Xavier Montalban i Josep Tabernero han estat mereixedors de diversos premis i distincions en el transcurs d’aquest curs 2023-2024.

La Dra. Elena Carreras, catedràtica d’Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de

No trobes el que busques?

Contacta'ns

Si tens algun dubte, nosaltres tenim la resposta

Contacte